Moderno potkrovlje u Zagrebu: uvjerite se kako prostor pod kosinama može biti prepun svjetla

Najveća prednost stanova u potkrovlju je prirodna svjetlost koju prilikom opremanja stana ne smijete zanemariti. Osim što krovni prozori podižu kvalitetu života ne smijemo zaboraviti ni njihov estetski doprinos.

 

 

Potkrovni stanovi imaju poseban šarm kojim osvajaju na prvi pogled. Čak i kada su uređeni minimalistički izgledaju posebno. U ovom stanu od 100 kvadrata najveći dio pripada prostranom dnevnom boravku s blagovaonicom koji se nalaze u kosini.

Ljepota ovog prostora, čije uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri naglašena je nosivim gredama i stupovima obojenim u crnu boju. Postavljanjem crnog zida ukrašenog ogledalima prostor je i vizualno dobio dubinu. Upravo se crna provlači kroz cijeli stan.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: Tarik Walid El Kawam

 

Elegantni izgled postignut je naglašavanjem kontrasta svijetlih zidova i tamnog namještaja jednostavnih linija dok prirodna svjetlost dolazi do izražaja zahvaljujući Velux krovnim prozorima koji prostor čine prozračnim i ugodnim za boravak.

Stilska idila u visokom potkrovlju: stan prepun svjetla i topline

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: Tarik Walid El Kawam

I ostatak stana uređen je minimalistički. Kuhinja bez gornjih elemenata uređena je u sivo-crnim tonovima dok je u spavaćoj sobi još jedna kosina iskorištena za postavljanje krovnog prozora čime je dobiven još jedan dotok svjetlosti.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: Tarik Walid El Kawam

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: Tarik Walid El Kawam

Komentari