Kuhinja od 7 m2: super spoj trendi materijala i bezvremenskog dizajna

Dobro poznate teksture drveta ili primjerice mramora danas se opet vraćaju u interijere, i to kao imitacije na suvremenim i tehnološki naprednim materijalima, čime se dobivaju iznimno otporne i kvalitetne površine, u što se možete uvjeriti na primjeru ove kuhinje

 

Studio Mirjana Mikulec prihvatio je zadatak uređenja trosobnog stana u zagrebačkoj novogradnji, koji ćemo vam uskoro u cijelosti prikazati. Ovaj puta vam pokazujemo kako je stvarana kuhinja koja je inače dio otvorene dnevne zone. Kuhinja koja zauzima površinu od 7 četvornih metara zadržala je oblik slova L, kako je i predviđeno tlocrtom, a prema želji klijenta, osmišljena je u jednostavnim i ravnim linijama te neutralnom koloritu što je čini bezvremenskom.

Ono što je čini savršenom su moderni i inovativni materijali presvučeni trendovskim dekorom drveta i mramora. Svijetlo smeđe fronte visećih elemenata kao i siva radna ploča te zid između njih rađene su od feniksa. Njegova laminatna površina s prednje strane čini ga iznimno izdržljivim te otpornim na vlagu i grebanje. Kako bi se dobila dinamika, odabrane su dvije vrste materijala – s uzorkom mramora te s dekorom drveta koji čini poveznicu s parketom. Posebnost ove kuhinje je i njezina visina od 290 cm – maksimalno je iskorištena visina stropa kako bi ju bilo lakše održavati te dobiti više skladišnog prostora.

Kako je tekao cijeli proces stvaranja kuhinje te koje su sve osobitosti materijala koji su korišteni u njoj, pogledajte u video prilogu!

 

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari