Od bezličnog prostora do ugodne spavaće sobe u nježnim pastelnim tonovima

InDizajn tim je u posljednjoj epizodi imao zadatak preuređenje spavaće sobe koje je gledateljica dobila na nagradnom natječaju Iznenadi me.

 


Spavaća soba koju je gledateljica iz Zagreba prijavila na nagradni natječaj, osim što je zastarjelog dizajna, ima puno nedostataka, prije svega puno različitih komada namještaja koji ostavljaju dojam nesklada.

Želja vlasnice je bila da ormar ostane u sobi, a sve ostalo se moglo ukloniti – od kreveta, postojeće tapete, rasvjete, noćnog ormarića i stolića pored njega.

Naglasak u uređenju stavljen je na osnovni element – krevet koji je glavni faktor udobne spavaće sobe.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Nagradni makeover je krenuo s radovima – skidanja stare tapete i pripreme zidova za bojanje. Zatim se krenulo na obnovu zidova – prvo je nanesena bijela boja na sve zidove, a nakon toga je uslijedilo toniranje. Odabrane su dvije nijanse ružičaste koje su usklađene s tapetom koja se poslije stavila na zid iza kreveta.

Dok je majstor Dario bojao zidove i lijepio tapetu, Tonka iz InDizajn tima je uredila komodu koju je gledateljica imala u dnevnom boravku, a koju više ne koristi.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Da bi se dobio ujednačen izgled spavaće sobe, promijenjene su utičnice i prekidači s posebnim naglaskom na okvire koji su usklađeni s odabranom tapetom, a postavljeni su tek što su se tonirali zidovi.

Na kraju je unesen krevet, koji je postao glavna zvijezda ovog makeovera.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Mislim da uopće nije potrebno govoriti o kakvoj je promjeni riječ jer soba je neprepoznatljiva. Udoban krevet svakako je najvažniji element ove spavaće sobe, a zbog nježnog tona odabranog materijala, mogli smo se poigrati zidovima. Tonovi ružičaste utoplili su prostor i dali mu romantičan prizvuk”, zaključuje dizajnerica.

Komentari