KADA NEDOSTAJE KVADRATA: sklopivi zidni kreveti, s pravim madracem i podnicama, kao najbolje rješenje

Jedna od najčešćih nedoumica u malim prostorima je – kamo smjestiti ležaj, ali onaj pravi, s madracem i podnicama i s dovoljno mjesta? Izvrsno rješenje su sklopivi kreveti, koji, kada nisu u funkciji ostaju skriveni iza fronti police ili ormara. Otkrivamo vam sve vrline ovog ležaja!

 

 


Nerijetko smo, nakon objava sa sklopivim krevetima, ili tzv. zidnim krevetima dobivali niz vaših upita gdje se mogu nabaviti. Kako su to bili mahom kreveti stranih proizvođača koji su se mogli naručiti eventualno putem web shopa, sretni smo jer smo uspjeli pronaći modele ‘made in Croatia’, a kriju se pod lako pamtljivim imenom Flip Flap.

Ovakav interes za zidne krevete posve je opravdan ne samo zbog suvremenog načina života koji pati od nedostatka kvadrata i zato jer ih je teško pronaći, nego i zbog niza prednosti koje ovakvi modeli sklopivih ležajeva nude.  Ovakvim krevetima ostvarujete multifunkcionalnost prostora, bilo da je potreba pretvaranja dnevnog boravka u spavaću sobu, radne sobe u spavaću sobu, sobe za mlade u spavaću sobu ili postoji potreba za dodatnim krevetom kojeg ne znate kako dodati u vaš životni prostor.

Sve o dodatnim prednostima kreveta koje vole vlasnici garsonijera u kojima je samo jedna soba, malih stanova i apartmana za najam, svi oni koji imaju vikendice kao i oni kojima dnevni boravak služi i kao prostor za spavanje, saznajte u nastavku.

Vizualizacija: Flip Flap

PRAVI KREVET ZA SVAKODNEVNU UPORABU

Današnja novogradnja donosi stanove sve manje kvadrature u koje se nastoji ukomponirati sve potrebne sadržaje, što ponekad vlasnike tjera i na kompromis. Pored kuhinje, kupaonice i blagovaonskog stola, krevet je jedna od najnužnijih komponenti. No, nerijetko se za njega ne nađe dovoljno mjesta, pa se trosjedi ili fotelje razvlače i koriste kao mjesta za spavanje. No, sjedeći elementi na razvlačenje najčešće nemaju potrebnu stabilnost kao ni madrac koji uvelike doprinosi udobnosti, odmoru kao i kvaliteti samog sna.

Vizualizacija: Flip Flap

Sklopivi zidni kreveti nude zdravo spavanje na krevetu s pravim madracem, koji može biti debljine po vašoj želji budući da se radi po mjeri. Dubina kutije u kojoj se nalazi sklopivi zidni krevet, kako su nam otkrili u Flip Flapu, je minimalno 32 cm i u kutiju stane madrac debljine do 20 cm. A ako se odlučite za deblji madrac, kutija može biti i dublja.

Dobar ležaj, uvijek ističu stručnjaci, čine i podnice, koje u sofama na razvlačenje uglavnom izostaju. No zato ih zidni krevet Flip Flap ima! Naime, na metalnom okviru podnice kreveta je integrirana anatomska podnica s letvicama, tako da nije potrebno kupovati dodatno podnicu za madrac. Rasklapanje i sklapanje takvog ležaja vrlo je jednostavno i tiho, a krevet, kada je u funkciji, stoji na zakretnim metalnim nogama.

Vizualizacija: Flip Flap

ŠTEDI DRAGOCJENI PROSTOR

Kako nam svima u našim životnim prostorima nedostaje mjesta za sve potrebne elementne i svi bismo da imamo barem par kvadrata više, štedljivi elementi su i više nego dobrodošli. Prije svega tu mislimo na namještaj koji sklapanjem donosi dodatni prostor, a kada ga razvučemo donosi novu funkciju.

Upravo takvi su sklopivi zidni kreveti koji, kada ih sakrijemo u njihovu kutiju u zidu, donose nemalu površinu dragocjenog prostora. Tako se sprečava dojam zatrpanosti i prostor postaje prozračniji. Isto tako, sklopivi elementi donose olakšano kretanje u prostoru te oslobođeni dio, na kojem je bio ležaj tijekom spavanja, možete iskoristiti kao mjesto za klub stolić i fotelju ili blagovaonski stol i stolice.

Vizualizacija: Flip Flap

Ako se pak nalazi u dječjoj sobi, sklapanjem mališani dobivaju mjesto za igranje i slobodno vrijeme. Male mladenačke sobe sklapanjem ležaja dobivaju mjesto za učenje i druženje. Tako imate pravi ležaj, s pravim madracem, a prostor vam je istovremeno slobodan za druge funkcije!

Vizualizacija: Flip Flap

IDEALAN KAO DODATNI GOSTINJSKI LEŽAJ

Dodatni ležajevi uvijek su super adut u svakom životnom prostoru. Služe nam za roditelje, rodbinu i prijatelje koji prenoće kod nas, kao i za goste koji navrate do nas u vikendicu ili apartman. No, u suvremenom načinu stanovanja prava je privilegija imati gostinjsku sobu. Skučeni kvadrati iskorišteni su do posljednjeg centimetra, tako da je gostinjska soba – uglavnom san. No, kada razmislite o opciji sklopivog kreveta, onda je je itekako moguće imati u prostoru i pomoćni ležaj koji po svojim karakteristikama funkcionira kao pravi.

 

Vizualizacija: Flip Flap

Potrebno je samo imati slobodan zid, dok je potrebna površina znatno manja nego da imate klasičan krevet. Primjerice, klasični fiksni bračni krevet zauzima oko 3,5 kvadrata prostora, a sklopivi krevet, koji je većinu dana zatvoren zauzima 0,5 m2 prostora.

Također , opcija zidnog kreveta dolazi i u varijanti da ispod kreveta postoji neki drugi namještaj čime do izražaja dolazi multifunkcionalnost prostora. Tako se ispod ležaja mogu nalaziti police, ormarići, stol ili sofa, a oko nje police i ormarići. Mogućnosti su doista brojne – od izbora materijala, dimenzija, koncepta pa do načina otvaranja kreveta (horizontalan ili vertikalan), a sve to možete ostvariti namještajem po mjeri u Flip Flapu.

 

Foto: Flip Flap

JAKA ESTETSKA NOTA

Birajući materijal za krevet odnosno boju kutije u koju će biti smješten te način kako će biti koncipiran (s policama pored ili sofom ili ormarićima ispod),  nimalo se ne narušava estetika prostora niti on izgleda zagušeno. Čak štoviše, unosite estetiku, a svjetlijim i dencentnijim odabirom kreveta tj. kutije stvarate dojam da je neprimijetan i da prostor izgleda veći nego što jest, što je bitno u malim prostorijama. Lijepa boja kutije ili atraktivan, topao drveni uzorak u kombinaciji s policama i sofom doista može unijeti veliko dozu stila u prostor.

 

Foto: Flip Flap

 

Foto: Flip Flap

 


PROMO

 

Komentari