SUPER KONTRAST: uređenje moderne crne kuhinje s tapetom živih boja

Studio Mirjane Mikulec uredio je stan od 100 kvadrata, a ovaj puta vam pokazujemo kuhinju s blagovaonicom koje su dio otvorenog dnevnog prostora.

 


U stanu u novogradnji dnevni prostor podijeljen je u dva dijela – u jedan je tim Mirjane Mikulec smjestio dnevni boravak, a u jedan kuhinju i blagovaonicu. Upravo taj prostor iznosi nešto manje od 20 kvadrata što je bilo više nego dovoljno za veliku kuhinju po mjeri, otok i blagovaonicu s barem šest sjedećih mjesta, baš kao što su klijenti željeli.

“S obzirom na kvadraturu, nije nam bio problem slijediti sve želje koji su klijenti imali. Odluka je pala na linearnu kuhinju duž zida koji nema otvora. Kuhinjski aparati i radna površina su smješteni bliže prozoru, iz praktičnih razloga, dok smo u blagovaonski dio smjestili zatvorene elemente”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

“Da bismo prostor iskoristili maksimalno, ali i da bi mogli zadovoljiti sve želje klijenta, blagovaonski stol smjestili smo u produžetak šanka, ali smo ga visinom prilagodili visini blagovaonskih stolaca”, dodaje.

Nakon što je određen položaj kuhinje, klijentima su predložene dvije varijante izvedbe. Jednu s vratima koja skrivaju kuhinjski dio i jednu otvorenu. Odluka je pala na drugu pa se krenulo u definiranje materijala.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Budući da je riječ o dovoljno velikom prostoru, a klijenti su htjeli suvremen izgled s prizvukom industrijskog, odluka je pala na crne dekore. Posebna pozornost posvećena je odabiru materijala za radnu ploču, a izabran je Laminam koji je korišten i kao zidna obloga i kao materijal od kojeg će stolar napraviti stol.

Kada su fronte u pitanju, odluka je pala na Pet MAT i to zbog završnog mat izgleda.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Uz elegantnu i suvremenu kuhinju u crnom dekoru, kombinirali smo urbanu tapetu živih boja koja je uz obradu stropa i rasvjetu naglasila industrijski stil. Sve smo utoplili narančastom tkaninom na blagovaonskim stolcima”, ističe za kraj dizajnerica.

Više o uređenju kuhinje kao i materijalima od kojih je rađena – Laminamu i Pet MATU.

 

 

Komentari