DOSADILA VAM JE KUHINJA U NEUTRALNIM TONOVIMA? Imamo pet efektnih ideja kako je oživjeti

Kuhinje u neutralnim tonovima, najčešće bijelim i sivim, najsigurniji su odabir jer imaju dozu bezvremenosti pa nikada neće izgledati staromodno. No, ponekad nam se čine bljedunjavo i monotono. Evo pet načina kako to možete promijeniti!

 


Bijela, svijetlo siva i bež (obično kao dekor drveta) najčešći su odabir kada uređujemo kuhinju. Za to postoji nekoliko dobrih razloga, između ostaloga jer je to igra na sigurno. Odabirom neutralnih nijansi ili svijetlog drveta manja je mogućnost pogrešaka, a ako se i dogode – manje su primjetne. Osim toga, svi želimo kuhinju koja će dugo trajati u funkcionalnom, ali i estetskom smislu.

Kuhinja je središte svakog doma i želimo da uvijek izgleda atraktivno. Upravo neutralne nijanse uvelike doprinose tome. No, istodobno, takve kuhinje ponekad nam znaju postati monotone i beživotne.

Donosimo vam u suradnji sa tvrtkom Samsung nekoliko ideja kako ćete oživjeti svoju kuhinju u kojoj dominiraju neutralne nijanse!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivana Niskota

1. UPEČATLJIVIM STOLICAMA

Blagovaonice su danas rijetko zasebne prostorije u domu – ili su dio kuhinje ili se nastavljaju na nju šankom ili kuhinjskim otokom. To je prilika da osvježite svoju neutralnu kuhinju, a da ne intervenirate u nju, nego u – dio za blagovanje. Predlažemo da to učinite blagovaonskim stolcima u upečatljivoj boji – klasičnim ili barskim, ovisno o tipu kutka za blagovanje. Može to biti tapecirana stolica, od punog ili uzorka drveta ili pak plastike – odabir je na vama.

Tako ćete ujedno i vizualno odvojiti dio za blagovanje, a kuhinju učiniti atraktivnijom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


2. ATRAKTIVNIM KUHINJSKIM APARATIMA

Ako su postojeće stolice novijeg datuma i(li) ste zadovoljni njihovim izgledom i ne bi se tako rado rastali od njih, predlažemo da to učinite kuhinjskim aparatom s jakom estetskom notom. Prilikom opremanja kuhinje ili pak njezine adaptacije, dobro je uvijek se raspitati o novitetima na tržištu kućanskih uređaja jer ćete se iznenaditi novom generacijom aparata koji, osim tehničkim svojstvima, plijene izgledom.

Pronašli smo hladnjak Samsung Bespoke koji svojim originalnim dizajnom postaje jak stilski naglasak u kuhinji. U kuhinjama u kojima prevladavaju siva, bijela ili bež, ovaj hladnjak će unijeti živost i definirati čitav prostor. S ovakvim premium hladnjakom dobivate vrlo zanimljivo dizajnersko rješenje kuhinje, kakvo vjerojatno ne biste očekivali da se može postići s jednim praktičnim uređajem.

Moderni materijali i boje koje možete sami birati doprinose njegovoj jedinstvenosti, a vi možete imati primjerak potpuno prilagođen svome ukusu ili postojećem izgledu kuhinje, ali i svojim potrebama. U prilici ste birati ne samo svoj model po boji nego i kombinaciji hladnjaka i zamrzivača. Također, možete se odlučiti za model koji će biti ugradbeni element ili će stajati samostalno!

 

Foto: Samsung

Bespoke je poseban i zbog toga što će u njemu namirnice ostati duže svježe, kao i No Frost tehnologije, koja će vam uštedjeti vrijeme odleđivanja. Ova tehnologija pospješuje kruženje zraka održavajući temperaturu stalnom te se tako sprječava stvaranje leda. Tako se znatno brže postiže potrebna temperatura, a sustav hlađenja može raditi manjim intenzitetom što mu produljuje trajnost.

Bespoke vam omogućuje i više prostora za pohranu zahvaljujući SpaceMax™ tehnologiji. Visokoučinkovita izolacija SpaceMax™ tehnologije stjenke hladnjaka čini mnogo tanjima te tako stvara više prostora za pohranu.

Foto: Samsung

 


3. NOVOM BOJOM ZIDA ILI TAPETAMA

Novi sloj boje na zidovima jedan je od najbržih i najpovoljnijih makeovera. No, kod kuhinje je to obično problem jer nema puno slobodnih zidova gdje bi ta boja došla do izražaja. Dizajneri ipak nas ipak ohrabruju tvrdeći kako i malo boje iznad kuhinjskih ormarića ili sa strane može donijeti promjenu.

Pastelne boje su pun pogodak jer neće biti napadne, a postići će svoj cilj – osvježiti kuhinju koja će izgledati vedrije i prozračnije. Također, razmislite o bojanju podnih ili zidnih pločica. Ovo je i dobar način da se prekriju pohabane i neatraktivne pločice.

Kada je dekoracija zidova u pitanju, jedna od opcija su tapete koje možete staviti na slobodne dijelove zidova. Ako biste željeli ipak ostati u neutralnom kolorističkom spektru, birajte tapete s upečatljivim uzorkom kao što je ovaj na fotografiji ispod.

U svakom prostoru dobro je bojama, uzorcima ili teksturama stvoriti stilske poveznice, a to možete postići tako da boju zida ili tapete povežete s novim Bespoke hladnjakom, koji ima veliki raspon boja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić


4. NOVIM RUČKAMA

Prijedlog br. 4 spada također u brze i vrlo efektne makeovere kojima ćete unijeti život u monotonu kuhinju. Nabavkom novih ručki na frontama kuhinjskih ormarića i ladica nećete potrošiti puno vremena ni novaca, a usto ih možete sami promijeniti.

Samo pripazite prilikom odabira da nove ručke budu takve boje ili oblika koji će se isticati, kako bi više došle do izražaja i podigle cjelokupni izgled kuhinje. Predlažemo starinske ručke od mjedi ili mesinga. Ako vam se mesing čini previše osjetljiv, birajte onaj s manje sjajnom, brušenom površinom. Drugi prijedlog bi bile ručke od keramike, u nekim jarkim bojama ili šarenog uzorka.

 

Foto: Samsung

 


5. RASVJETNIM TIJELIMA

Još jedan uporabni detalj koji ima veliku estetsku vrijednost jesu rasvjetna tijela. Zamijenite svoj stari luster ili plafonijeru novim trendi modelima – visilicom ili pak reflektorom. Visilice će naročito biti efektne u prostorima s visokim stropovima te iznad kuhinjskog šanka, otoka ili stola za blagovanje koji je u sklopu kuhinje. Ako je strop standardne visine, a prostor skromne kvadrature, svakako razmislite o reflektorima, koje možete postaviti kao zidne lampe na neki slobodan zid.

Foto: Samsung

Pored reflektora i visilica, rasvjeta koja je vrlo popularna, ali i vrlo praktična u kuhinjama jest ona ugradbena. Bilo da se nalazi na stropu ili ispod gornjih kuhinjskih ormarića, ugradbena rasvjeta će donijeti veću količinu svjetlosti kako biste bez problema mogli obavljati sve aktivnosti u kuhinji, ali i stila te atmosfere.

 

Foto: Samsung

 


PROMO

Komentari