Odvažite se i i vi: jarke boje u kupaonicama su poželjne

Volimo neutralne nijanse sive, bež i bijele u kupaonici, vodeći se mišlju da ćemo tako najbolje prizvati atmosferu mira i harmonije. No, postoji niz drugih, ‘jačih’ nijansi poput zelene, plave, tirkizne, ljubičaste… kojom to možete postići

 

U odabiru boja za kupaonicu uglavnom se vodimo našim ukusom odnosno sklonosti nekoj boji, a ponekad nam boju diktira i veličina prostora te dotok prirodnog svjetla kao i stil uređenja odnosno usklađivanje s ostatkom prostora. No, ono što se da primijetiti jest da u ovaj prostor u domu uvijek nastojimo unijeti neutralne nijanse s dodacima akcenata u tamnijim ili jarkim bojama. No, u svakom slučaju, može biti i obrnuto.

Tamnoplave, žute, crvene, ljubičaste ili pak crne kupaonice itekako mogu biti zanimljive i atraktivne, pa čak i kada je to možda jedina nijansa u prostoru. Ove boje daju energičnost i optimizam svakoj kupaonici. Tamna ili upečatljiva boja na zidovima i podovima dobra je podloga za sanitarije u bijeloj ili nekoj drugoj boji, jer će tako savršeno doći do izražaja.

Jarke i jake nijanse naročito su prisutne u moderno uređenim kupaonicama – tu se može naći čitav spektar boja. No, uvijek je dobro izabrati osnovni ton te pažljivo dodavati druge nijanse. Ako imate manju kupaonicu, pripazite da temeljna boja ne bude odviše tamna jer to čini prostor još manjim. U tom slučaju stavljajte svjetliju podlogu, a tamnije detalje – primjerice, kupaonica će izgledati šire ako sredinom zida stavite red drugačijih pločica, može i s uzorkom.

Komentari