Evo zašto je dobro zamrznuti deterdžent za suđe: ne biste vjerovali u čemu sve pomaže

Vikend je vrijeme za odmor, ali i dovođenje doma u red i obavljanje svih onih stvari koje nismo stigli tokom tjedna. Imamo prijedlog kako ćete detergent za pranje posuđa učiniti još efikasnijim. Ovo je jednostavna, a sjajna ideja koja će vas oduševiti.

 


U uređenju doma, pa tako i njegovu održavanju i svakodnevnim kućanskim aktivnostim dobro je oslanjati se na trikove iz prve ruke. Oni su tu nam olakšaju život. Jer, nekada nam sitnice predstavljaju problem i dovoljno je samo znati pravi trik da se sve brzo i jednostavno riješi.

FOTO: KAROLINA GRABOWSKA/PEXELS

 

Mnoge domaćice preporučuju zamrzavanje deterdženta za pranje suđa koje postaje još efikasnije. Tekućina se jednostavno ulije u kalup za led i ostavi u zamrzivaču na par sati. I po potrebi vadite kockicu po kockicu… Što sve super radi zamrznuti deterdžent?

Foto: Handimania

Smrznute kocke dobro uklanjaju zagorenu masnoću i ostatke hrane u tavama i loncima. Također olakšavaju čišćenje rešetke pećnice i nape bez upotrebe spužvi i strugala koji mogu oštetiti površinu. Trljanje spužvom ili žičanom četkom može ih izgrebati i oslabiti njihovu funkciju. Zato je ovaj trik s tekućinom za suđe neprocjenjiv.

FOTOGRAFIJAANNIE SPRATT/UNSPLASH

Isto tako možete s kockama deterdženta očistiti kompletnu pećnicu, što je inače jedan od najomraženijih poslova svima, zar ne? Prijeđite lagano nekoliko puta po površinama koje su prljave, zatim ih prebrišite mokrom krpom kako biste temeljito isprali tekućinu.

Extra savjetKako vam kocka leda ne bi iskliznula iz ruku, zamotajte je u papirnati ručnik ili nosite rukavice za čišćenje prilikom rukovanja kockama.

Foto: Gregory Urquiaga/UC Davis

Smrznuti deterdžent za pranje posuđa koristi se i kao sredstvo za uklanjanje mrlja. Savršeno pomaže da se riješite masnih mrlja na odjeći, presvlakama na tapeciranom namještaju i sa tepiha. Da biste to učinili, pažljivo obrišite onečišćenje smrznutom kockom, a zatim operite predmet.

Foto. The Kitichen

Zamrznuti deterdžent može poslužiti umjesto putnog hladnjaka. Detrdžent funkcionira slično kao i materijal koji se nalazi u ulošcima za putni hladnjak! U vrećicu za zamrzavanje ulijte deterdžent za posuđe, dobro zavežite i stavite u zamrzivač. Ubacite ga u košaru ili vrećicu u koju ćete staviti hranu i piće prije odlaska na izlet ili put.

Foto: Food52

 

 

 

Komentari