ČAROLIJA ZVANA PERGOLA: savršen dodatak koji svaki vrt pretvara u bajku na otvorenom

Pergola je jednostavna, ali prekrasna struktura koja dodaje poseban šarm dvorištima. Ona pruža hlad tijekom vrućih ljetnih mjeseci, a na proljeće i ljeto štiti od kiše i omogućuje nam da uživamo u vrtu kroz cijelu godinu, pa čak i zimi! Uz dodatak vanjskog kamina čak i zimske večeri provedene na otvorenom postaju kao iz bajke.


Pergole su dizajnirane kako bi pružile sjenu vašem dvorišnom prostoru! Izvrsne su za stvaranje hlada, no istovremeno omogućuju da sunčeva svjetlost osvijetli prostor. Iako samostalne konstrukcije pergole ne pružaju potpunu sjenu, njihova svestrana struktura omogućuje mnogo mogućnosti za stvaranje sjene..

pergola_indizajn.jpg
Foto: JC Designs

Možete stvoriti prostor za zabavu i uživanje ili blagovaonicu i dnevni boravak na otvorenom, a uz pergolu osiguravate i privatnost. Ako ne volite znatiželjne poglede dok uživate u vašem dvorištu, pergola je odlično rješenje! Iako je otvorene strukture, možete stvoriti privatnost dodavanjem zavjesa, rešetki ili zaslona na jednoj strani konstrukcije.

perogla-vrt.jpg
Foto: Randy Fath

Prema stručnjacima, atraktivnim uređenjem dvorišta možete povećati vrijednost vašeg doma i do 20 posto! Za razliku od sjenica, pergole su povoljnije, a mogu značajno povećati vrijednost vašeg doma. Dodaju dimenziju i unikatnost vašem vanjskom prostoru, što ga čini važnim adutom ako odlučite prodati svoj dom.

Pergola je konstrukcija koju možete izgraditi s različitim materijalima poput metala, cedrovine pa čak i vinila. Možete izgraditi pergolu koja odgovara vašem ukusu, budžetu ili stilu vašeg doma. Činjenica da imate više opcija znači da možete pronaći savršenu za vaš dom.

pergola-bijela.jpg
Foto: Kirsten Diane

Ako volite raditi sami i uživate u DIY projektima, pergola je idealna za vas. Uz određen alat i već izrezano drvo lako ćete postaviti stupove i grede, kao i zavjese za hlad. Ako radije želite angažirati profesionalca, postoji mnogo tvrtki za uređenje okoliša koje vam mogu pomoći dizajnirati i izgraditi savršenu pergolu za vaš dom.

diy-pergola.jpg
Foto: Lucky Plot 13

Svi vole uživati na otvorenom, a pergola vam pruža prostor za zabavu koji je atraktivan i svestran za bilo koju vrstu okupljanja i zabave! Ako želite dodati svoj „touch“ detalji poput svjetiljki, cvijeća, zavjesa i jastučića dat će wow efekt vašoj pergoli!

crna-pergola.jpg
Foto: Peaceful Patios
Komentari