ADAPTACIJA ANITINE KUPAONICE: umjesto kade walk-in tuš, a bojler skriven od pogleda

Anitina 30 godina stara kupaonica napokon je dočekala preobrazbu. Pored novih zidnih i podnih obloga, kupaonica je dobila i novi, znatno praktičniji i funkcionalniji izgled

 


Kupaonica obitelji Kraljević napokon je zasjala u novom ruhu! Kako je renovacija kupaonice prilično veliki izdatak, naročito ako uključuje i izmjenu instalacija, obično se obnovu čeka neko vrijeme, dok se ne namaknu potrebna sredstva. Tako je bilo i kod Kraljevića koji žive u stanu od 80 četvornih metara u Kostreni kraj Rijeke.

Za uređenje kupaonice, na koju otpada oko 6 četvornih metara, pobrinula se Anita i složila cijeli koncept uređenja uz pomoć i sugestije majstora.

“Htjela sam da kupaonica ima topli ugođaj, s bež tonovima i drvenim površinama. Inspiraciju sam dosta crpila s Pinteresta, ali sve sam odluke o konačnom izgledu donijela u trgovini, gdje sam na licu mjesta iskombinirala pločice i sanitarije”, otkriva Anita.

Pogledajte u nastavku proces preobrazbe!

 


PRIJE

Kupaonica stara koliko i sama zgrada, 30 godina, nije djelovala nimalo atraktivno a k tome je bila pohabana, jer je zub vremena učinio svoje. Cilj adaptacije bio je maknuti kadu, koju su ionako svi članovi obitelji koristili za tuširanje – rijetko bi je punili vodom i kupali se u njoj. Želja im je bila napraviti tuš kabinu koja bi zbog svoje praktičnosti odgovarala potrebama ukućana.

 

 

Foto: Privatni arhiv

 


ADAPTACIJA

Nakon skidanja zidnih i podnih obloga te ravnanja poda na red je došlo postavljanje novog prozora te pregrađivanje u predjelu nekadašnje kade.

Kako je pored tuš kabine ostalo dovoljno mjesta, Anita se odlučila u njega smjestiti perilicu rublja te bojler, a ove dvije cjeline odijeliti gipsanim zidom.

Foto: Privatni arhiv

 


POSLIJE

Nova kupaonica izgleda sjajno, zar ne? Boje su usklađene, a mozaik keramičke pločice razigrale su prostor i unijele dinamiku, dok je drvo unijelo toplinu.

 

Foto: Privatni arhiv

Kako bi izgledala još ljepše i dobila novu dozu funkcionalnosti, bojler je skriven iza ormarića koji je rađen po mjeri. Do bojlera je lako doći jer stražnji dio ormarića nije zatvoren.

U slučaju nekog većeg kvara ili mijenjanja samog bojlera, moguće je maknuti police koje su unutar ormara.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

Osim u ormaru iznad perilice novi skladišni prostor dobiven je i u ormariću ispod umivaonika.

Komentari