TOP 10 praktičnih komada za moderniju i atraktivniju kupaonicu

Kupaonica nikada ne obiluje kvadratima stoga dizajneri preporučuju da dekorativni detalji budu svedeni na minimum u ovoj prostoriji. No, stil i atraktivnost, kao i pravu dozu osvježenja možete ostvariti manjim praktičnim komadima

 

 

 


Naši zahtjevi sve su veći kada je kupaonica u pitanju. Osim što pomno biramo uzorke keramike kao i sanitarije kako bi sve bilo dugotrajno, a istovremeno moderno i usklađeno, želimo i da kupaonica bude ugodna, opuštajuća oaza nalik na one u spa centrima, ali i mjesto stila. U malo kvadrata, koji obično prate kupaonice, to nije nimalo lako postići, tim više što se ne preporučuje stavljati puno dekoracija, kao ni boja ni uzoraka.

No, svi ovi zahtjevi mogu se ispuniti manjim komadima i detaljima koji prvenstveno imaju praktičnu svrhu. Njihov dizajn je ono što će podići izgled svake kupaonice i donijeti željenu atmosferu. Isto tako, izmjena ili unošenje manjih komada bit će savršeno rješenje za osvježenje kupaonice, bez adaptacije i većih zahvata.

Kako bi vam olakšali posao, u ponudi Bauhausa pronašli smo 10 sjajnih elemenata za više stila u vašoj kupaonici!

Foto: Bauhaus

 

1. UMIVAONIK+ORMARIĆ+OGLEDALO

Ormarić ispod umivaonika postao je nezaobilazan element u kupaonici. Sve izgleda kompaktnije, a usto se iskoristio prostor ispod umivaonika za odlaganje kupaonskih potrepština. Stoga je dobro prilikom opremanja razmisliti o opciji kompleta – ormarića koji ima ugrađen umivaonik.

Ovaj moderni model York, s trendi crnim profilima, ormarićima s dvije ladice i nasadnim umivaonikom, ima dva super dodatka – ogledalo s LED rasvjetom i mini policom te metalnim držačem za ručnik s bočne strane ormarića.

 

Kupaonski komplet York, 3.450,00 kn /Foto: Bauhaus

2. TEPIH

Mini tepisi su praktični i trebala bi ih imati svaka kupaonica. Osim što nam griju stopala za vrijeme hladnih dana, tepih oplemenjuje prostor kupaonice koja je opremljena načelno hladnim materijalima poput keramike.

 

Kupaonski tepih BeFree / Foto: Bauhaus

3. STOLAC ZA KADU

Obavljanje higijene – tuširanje i kupanje, doista može biti otežano kada ste bolesni ili se oporavljate od iste pa se osjećate iscrpljeno ili vam je jednostavno kretanje otežano. Mali ergonomski i savršeno stabilni stolci u takvim su slučajevima pravi saveznici. Careosan stolac koji smo odabrali omogućuje individualnu prilagodbu jer ima podesive noge koje usto imaju gumeno dno čime se sprečava klizanje. Stolac je nagnut prema rubu i ima otvore kako bi voda mogla imati bolji protok.

Stolac za kadu, Careosan, 450,00 kn / Foto: Bauhaus

 


4. ORMARIĆ

Crni i antracit sivi akcenti vrlo su popularni u interijerima pa tako i kupaonicama. Ako vam je previše imati takvu keramiku, uvijek možete razmisliti o nekom manjem komadu namještaja ili galanteriji koja će biti u ovim tamnim nijansama.

Odabrali smo moderni ormarić iz linije Space s dvije ladice koje imaju meko ‘soft close’ zatvaranje. U cijelosti je premazan mat lakom a uz njega možete kombinirati  umivaonik, visoki ormarić te pripadajuće ogledalo s rasvjetom.

Kupaonski ormarić Space, 1.750,00 kn / Foto: Bauhaus

 


5. KOŠ ZA SMEĆE

Kanta za smeće je praktični komad u kupaonici za koji nikada nema previše mjesta. No, to nipošto ne znači da biste je se trebali odreći. Birajte jednostavan model manje zapremine (primjerice do 5 litara) s lako mobilnim poklopcem. Naravno, obratite pažnju i na dizajn koji će doprinijeti estetici prostora.

 

Koš za smeće Milano, Venus, 99,90 kn / Foto: Bauhaus

6.DOZATOR SAPUNA+ČAŠA

Sitni elementi poput dozatora, čaša za četkice ili držača za sapun mogu uvijek biti u trendu jer ih je najlakše zamijeniti. Dobro je da baza bude bezvremenska, a lakše zamjenjivi dijelovi oni koji prate trendove i podižu atraktivnost, poput ovoga keramičkog seta u osvježavajućem jungle uzorku.

 

Dozator sapuna Jamal, 79,90 kn; kupaonska čaša Jamal, 49,00 kn, Camargue / Foto: Bauhaus


7. ZAVJESE ZA KADU

Ne samo za tuš kabine koje nemaju fiksne stjenke, nego i za kade dobro je imati zavjese jer sprečavaju štrcanje vode po ostatku kupaonice i stvaranja dodatne vlage. Usto, zavjese donose i dozu privatnosti a lako ih je održavati povremenim pranjem u perilici. Odabrali smo model vrlo jednostavnog dizajna koji će se lako uklopiti u svaku kupaonicu.

 

Zavjesa za tuš Venus, /Foto: Bauhaus

8. KOŠARA ZA RUBLJE

Košara za rublje uvijek nam je premala za svu odjeću koja čeka svoj red na pranje. Odabrali smo zato ovu veliku koja ne zauzima puno mjesta, a ima zapreminu od 75 litara. Osim toga, lako se prenosi a po potrebi se, kada se ne koristi, može i preklopiti. Košara je izrađena od visokokvalitetnog poliestera koji pruža visoku otpornost na kidanje i omogućuje brzo i jednostavno čišćenje.

 

Košara za rublje Geo, Wenko, 149,90 kn / Foto: Bauhaus

 

9. POLICE ZA TUŠ

Moderne kupaonice u zoni kade ili tuša uvijek trebaju police za odlaganje sredstava za njegu tijela i kose. Ako je prostor mali, tada je idealno rješenje kutna polica s teleskopskim drškom koji ju drži fiksiranom za podlogu i koji se može podesiti. Ovo je vrlo jednostavan način da sami stavite police, bez bušenja, vijaka i prašine.

Ovakav praktični dodatak uštedjet će vam prostor i poslužiti za odlaganje različitih stvari.

Kupaonski stalak Easy, Wenko, 139,00 kn / Foto: Bauhaus

 


10.  DOZATOR SAPUNA

Još jedan dozator sapuna kojem nismo mogli odoljeti je ovaj modernog dizajna. Osim dozatora za tekući sapun, u ponudi je i čaša za četkice te četka i stalak za WC školjku.

Osim za tekući sapun, dozator možete upotrijebiti za stavljanje sredstva za dezinfekciju ruku i losiona za tijelo.

Dozator sapuna Nole, 114,90 kn; čaša 59,90 kn;  WC četka i stalak 149,00 kn, Wenko /Foto: Bauhaus

PROMO

Komentari