SUPER TRANSFORMACIJA: pogledajte stari i novi izgled Kristinine kupaonice

Novi dom Kristinine obitelji stara je drvena kuća u kojoj su sve prostorije trebale temeljitu obnovu, pa tako i mala kupaonica koja nije zadovoljavala sve potrebe vlasnika. Usto, njezina pozicija unutar kuće bila je posve nepraktična…

 

 

Drvene kuće, kako stare, tako i nove, sve su popularniji modeli. One stare, tradicijske, znatno su šarmantnije, no obično ih treba temeljito obnoviti. Takva je i Kristina kuća u Ivanić Gradu, čija je kupnja i adaptacija za vlasnicu i njezinu obitelj bila pravi izazov. Jer, uz ono vidljivo, nikada ne znate što vas može dočekati u adaptaciji te koliko će stajati transformacija.

Renovacijom je bila obuhvaćena i kupaonica čiji je izgled drastično promijenjen. I ne samo izgled nego i površina koja je doživjela povećanje.

 


PRIJE

Postojeća kupaonica nije dirana godinama te je trebala sve novo. No, to nije njezin jedini problem. Naime, u nju se ulazilo iz dječje sobe, a ne iz hodnika, što bi bilo najlogičnije.

Stoga, kako bi dobili pristup iz hodnika, Kristina se odlučila srušiti zid ostave i povezati je s postojećom kupaonicom. Tako je postojeća kupaonicu dobila ulaz hodnika te je povećana s tri na sedam kvadrata.

Ostava je naime, z razliku od kupaonice, imala pristup iz hodnika.

Foto: Privatni arhiv

 


ADAPTACIJA

Prije nego se krenulo na postavljanje novih podnih i zidnih obloga i sanitarija, bilo je potrebno srušiti zidove koji su dijelili kupaonicu od male ostave.

Srušene su i stare stepenice u tom dijelu kuće, skidani su stari stropovi, izmijenjene električne i vodovodne instalacije te stavljene nove glazure. Nakon toga red je došao na keramiku, sanitarije i armature. U adaptaciji je ugrađeno i podno grijanje.

Foto: Privatni arhiv

 


POSLIJE

Teško je bilo zamisliti da će nova kupaonica izgledati ovako dobro, kao da je riječ o posve drugoj prostoriji, no Kristini i njezinoj obitelji to je pošlo za rukom.

“Imala sam viziju kupaonice u kojoj ću pronaći mir i zadovoljstvo nakon stresnog dana”, ističe Kristina.

Foto: Privatni arhiv

Uređenje se ravnalo malom crno-bijelom samostojećom kadom u koju se Kristina zaljubila na prvi pogled.

“Po njoj sam napravila kompletnu izmjeru i prilagodila ostatak kupaonice. Kao i većina žena, biča sam puna nedoumica i premišljanja i danima istraživala po netu kako bih pronašla ono što sam zamislila. A to u moru ideja nije bilo nimalo lako”, otkriva Kristina.

Foto: Privatni arhiv

U kombinaciji s crno-bijelom kadom našao se walk in tuš sa staklenom stijenom, a tu su i školjka i umivaonik s ormarićem rađenim po mjeri, a prema Kristininim zamislima.

Različiti uzorci keramike te ostali elementi i detalji poput tamnozelenih tepiha i sukulenata djeluju vrlo skladno i ostavljaju dobar cjelokupni dojam.

“Nakon svake kupovine nekog dijela te priče, još sam danima slagala slike u glavi i mučila sve oko sebe. Nakon tri tjedna sve je sjelo na svoje mjesto i moja očekivanja su ostvarena. Dobila sam svoju malu oazu mira”, kaže Kristina za kraj.

 

Komentari