ULJEPŠAJTE SVOJU MALU KUPAONICU: šest detalja kojima će kvadratima skroman prostor postati oaza stila

Kupaonica je vjerojatno zadnja prostorija u domu u kojoj razmišljamo o detaljima. Vrlo često nepravedno zapostavljeni, ovih 6 detalja će vašu kupaonu učiniti oazom stila u kojoj ćete se jedva čekati opustiti

 

 

Iako se pri uređenju kupaonice, naročito one male, prvenstveno gleda funkcionalnost elemenata i njihova praktičnost, to ne znači da moramo zanemariti i estetsku vrijednost. Svaki od elemenata koje imamo u kupaonici mogu biti vrlo funkcionalni, a istovremeno estetski privlačni te učiniti kupaonicu atraktivnim i ugodnim dijelom stana.

Bez obzira na to je li vaša kupaonica već namještena i potrebni su joj samo detalji zbog kojih će biti vizualno atraktivnija, ali i praktičnija, ili joj je potrebna potpuna renovacija, donosimo vam 6 detalja zbog kojih će kupaonica postati najdraža prostorija u vašem domu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Union Luminaires et Décor (@unionluminairesdecor)

1. Ogledalo

Osim što je neizostavno, ogledalo je zasigurno najdominantniji element koji primjećujemo ulaskom u kupaonicu. S obzirom na to da je njegova funkcionalna svrha neupitna, iskoristite ga maksimalno i pretvorite u element koji će krasiti vašu kupaonicu. U malenim kupaonicama ogledalo s policama moglo bi biti najbolje rješenje zbog dodatnog mjesta za odlaganje sitnica kao što su kozmetika, parfemi, higijenske potrepštine i slično.

Na ovaj način moguće je sakriti sitnice koje mogu učiniti da prostor izgleda neuredno, a ovisno o stilu u kojem odaberete ogledalo, vaša kupaonica će dobiti dozu elegancije, klasike ili pak glamura.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tatanisha + Derrick Worthey (@thiswortheylife)

2. Biljke

Iako biljke nemaju veliku funkcionalnu svrhu u kupaonici, one mogu biti sjajan način za osvježenje kupaonice po vrlo pristupačnoj cijeni. Za jako male kupaonice u kojima ne želite izgubiti prostor za odlaganje na biljke, možete kupaonicu ukrasiti biljkama u visećim teglama. Aloe vera, kaktus ili paprat vrlo su dobar izbor jer jako dobro podnose vlagu, a nije im potrebna prirodna svjetlost kako bi rasle.

Projekt: Mirjana Mikulec Interijeri / FOTO: Sanja Jagatić

3. Ručnici

Mekani fluffy (pahuljasti) ručnici transformirat će vašu kupaonicu u pravu luksuznu spa oazu. Uz to što ćete uživati u osjećaju mekoće, ručnici, osim doze luksuza, ovisno o boji, mogu donijeti osvježenje u kupaonicu. Ako je vaša kupaonica u neutralnim bojama, ručnici u plavoj ili primjerice ružičastoj boji donijet će kupaonici vedrinu, dok će klasični bijeli ručnici, ili oni u svijetlim bojama, donijeti dašak elegancije.

Želite li da vaši ručnici budu kvalitetni i posebni te da svakodnevno uživate u njihovoj mekoći, birajte komade s potpisom by Mirjana Mikulec. Što je sve u ponudi, pogledajte OVDJE.

 

Projekt: Mirjana Mikulec / FOTO: Darko Mihalić

4. Mirisne svijeće

Mirisne svijeće idealne su za opuštanje, a kupaonicu će ispuniti divnim mirisima i osjećajem topline. Paljenje mirisnih svijeća može biti poseban ritual ako ste sretnik koji u kupaonici ima kadu, ali čak i brzinsko jutarnje tuširanje i spremanje za dan bit će ugodnije u mirisnoj kupaonici. Osim toga, ovo je još jedan od načina kojima je u kupaonicu po vrlo povoljnim cijenama moguće unijeti dozu luksuza i elegancije.

Mirisne svijeće by Mirjana Mikulec možete naručiti OVDJE.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jacqueline | Stager W Purpose (@stagingwithpurpose)

5. Pletene košare

Pletene košare u kupaonici imaju funkcionalnu, ali i estetsku svrhu. Osim što su same po sebi zanimljiva dekoracija, one su vrlo dobar način za skrivanje sitnica u kupaonici koje često znaju činiti vizualni nered. U košare možete spremiti sitnice poput kozmetike, donjeg rublja, higijenskih potrepština, ručnika i slično.

Pletene košare ne samo da će se uklopiti u svaku kupaonicu, već će je i dekorirati, a osim toga, olakšat će vam organizaciju male kupaonice.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ania Dominik 📷 (@scraperka)

 

6. Zlatne sanitarije

Iako zlatni detalji nikada nisu bili nepoželjni, posljednjih godina veći su trend u uređenjima interijera nego ikada. Ako ste i vi ljubitelj zlatnih detalja, upravo je kupaonica prostorija u domu u kojoj je mogućnost kombiniranja zlatnih detalja beskrajna. Od sanitarija kao što su umivaonici i slavine ili galanterije poput držača za sapun ili stalka za ručnike, pa sve do ogledala, zlato će svaku kupaonicu, čak i onu najmanju ispuniti luksuzom.

Komentari