Moderne kupaonice vole tamne nijanse

Najintimnija prostorija doma uglavnom pati od nedostatka kvadrata pa ju volimo opremiti u svijetlim bojama i s vrlo malo detalja kako ne bi zagušili prostor i učinili ga još manjim. No novi trendovi donose tamne boje u kupaonicu i pokazuju kako one mogu funkcionirati i onim najmanjima!

 

 

Uvjereni smo kako tamne boje nisu za kupaonicu, a naročito onu malu. No trend tamnih nijansi poput tamno plave i zelene te crne nije izostavio nijednu prostoriju u domu, pa tako ni kupaonicu, bez obzira na njezinu površinu. Osim što su popularne, tamne boje u kupaonicama imaju svojih draži: daju dubinu i dramatiku, eleganciju i na koncu – odvažnost. Opremate li kupaonicu ili se spremate na njezinu adaptaciju, uzmite u obzir svakako i tamne nijanse. Mi vam pomažemo sjajnom dozom inspiracije kupaonica u plavim, crnim, sivim i zelenim nijansama….

 

Foto: Beautiful Home

 

Imate li puno prozora i izvora umjetnog svjetla, možete se odvažiti na bojanje svih zidova u tamnu boju. A ako nemate možete se poigrati kontrastima, sjajnim i mat površinama, trendi reljefnim keramičkim pločicama te njihovim neobičnim oblicima.

Također, tamne boje izvrsno se uklapaju s modernim uzorcima poput imitacije mramora, drveta ili betona.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Na tamnim zidovima detalji se sjajno ističu, a naročito sjajni premazi poput zlatnog, bakrenog ili srebrnog. To će prostoru donijeti i dozu elegancije i raskoši.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Ideal Home

 

Ako ipak niste za dominaciju tamnih nijansi – ostaje vam uvijek kombiniranje. Tamne boje najbolje je ublažiti neutralnim svijetlim bojama – bijelom, sivom i bež.

 

Foot: Mikhail Zimin/Behance

 

 

Komentari