Želite li neodoljivu kupaonicu koja prati trendove? Saznajte što je “in”

Atraktivnosti i privlačnosti nekog prostora uvelike doprinose i trendi elementi – bilo da je riječ o podnim ili zidnim oblogama, uzorcima, oblicima, bojama… Da biste to postigli dovoljno je koristiti jedan do dva elementa koji su trenutno popularni

 

 

Najviše vremena u uređivanju svoga životnog prostora posvećujemo  osmišljavanju izgleda kuhinje i kupaonice, što je i posve razumljivo jer je riječ o prostoru u kojem nema baš puno prilike za popravcima.  Osim toga, riječ je najskupljim dijelovima stana, pa nam je bitno zadovoljiti osnovne kriterije – kvalitetu, funkcionalnost, planirani budžet i estetiku. Izgled kupaonice sve je bitniji jer ju želimo doživjeti kao mjesto koje je privlačno, ugodno i opuštajuće. U kreiranju takvog dojma pomažu nam uvelike i trendovi. Što donose najnoviji trendovi u opremanju kupaonica, saznajte u nastavku.

 

HEKSAGONSKE i 3D PLOČICE

Pored trendi uzoraka – vintage i egzotičnih poput patchworka, maroka i azulejosa te imitacije mramora i betona, bitno je znati odabrati pravi oblik i veličinu. Trenutno su popularne 3D keramičke pločice te one  izrazito velikih dimenzija ali i one minijaturne. Metro keramičke pločice (dimenzija kao prirodna opeka) i one u obliku heksagona krase podne i zidne obloge kupaonica, hodnika, kuhinja i balkona. Dok se metro pločice stavljaju na zid zbog 3D oblika, heksagonske krase i podove gdje naročito dolaze do izražaja kada se spajaju s drugom podnom oblogom, primjerice parketom tvoreći isprekidanu geometrijsku liniju.

 

Foto: Petrokov/Ragno

 

Foto: Darko Mihalić

 

WALK-IN TUŠEVI ILI PLITKE KADE

Nekoć su se ovakvi tuševi stavljali kada se željelo uštedjeti na troškovima opremanja kupaonice, a danas su veliki hit. Tuš kabina u ravnini poda, bez implementacije kade ili tek plitke kade, koja je debljine 2 do 3 centimetra poželjan je element u modernim kupaonicama. Pored tuš sistema, dovoljno je ugraditi u pod slivnik, odnosno kanalicu s atraktivnim pokrovom te staviti staklenu ili plastičnu stijenu koja ne mora biti nužno fiksirana za pod.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Petrokov/Glass Quasar

 

SJAJNI PREMAZI

Zlatni i srebrni premazi na sanitarijama vratili su glamour u naše male i jednostavne kupaonice. Osim na sanitarijama – keramici, umivaonicima, slavinama i rasvjeti, sjajne površine nalaze se i na funkcionalnim detaljima koji su ujedno i dekoracije, poput ogledala. Ogledala s bogatim baroknim okvirima ili tankim metalnim rubom sve su češći i u kupaonicama. Ovakve površine naročito su efektne na jednobojnim, tamnim pozadinama.

 

Foto: Darko Mihalić

NEOČEKIVANA RASVJETA

Rasvjeta je veliki adut u svakom prostoru, pa tako ni kupaonice nisu iznimka. No, upravo u ovoj prostoriji vladaju najveće predrasude kada su rasvjetna tijela u pitanju. Bez previše razmišljanja odlučujemo se za plafonijere jer smatramo da ovdje rasvjeta treba biti isključivo funkcionalna, dok estetiku posve zanemarujemo. Želite li promijeniti takvo razmišljanje, nećete pogriješiti ako se odlučite za visilice. Ono što je nekada bilo rezervirano za dnevnu zonu sada je trend u spavaćim sobama i kupaonicama, sada je i kupaonicama u vidu visilica . Poželjno je od visilica oblikovati klastere, odnosno kombinacije više rasvjetnih tijela na različitoj dužini.

 

Foto: Ivana Niskota

 

SAMOSTOJEĆA KADA

Podsjeća nas na luksuz, vraća u prošlost, u vrijeme kada smo imali vremena uživati. No, to možete i sada, ako se odlučite za samostojeću kadu. A nožice od metala samo pojačavaju dojam elegancije i profinjenosti sa samostojećim kadama. Današnje samostojeće kade su moderniziranog dizajna tako da će se izvrsno snaći i u manjim kupaonicama, kako i onima koje su dominantno minimalističkog stila.

 

Foto: Petrokov/Glass kuvert

 

PROMO

 

Komentari