TRI VRUĆA TRENDI DETALJA kojima ni dizajneri nisu mogli odoljeti

Namjestili ste ili renovirali svoj životni prostor, no još vam nedostaju neke sitnice da upotpune dojam i da prostor dobije “ono nešto”? Odabrali smo tri detalja koji imaju i praktičnu ulogu, a koje dizajneri jako vole stavljati u svoje projekte

 

 

Bilo da je riječ o brzom osvježenju doma ili nedostatku elemenata kojima bi upotpunili i zaokružili cijelu priču u vašem novouređenom domu, detalji su odgovor. Nećete morati puno izdvojiti za njih niti imati građevinske radove a i brzo ćete biti gotovi. U odabiru detalja vodite se svojim ukusima, ali i novostima u svijetu dizajna. Trendi detalji čine svaki prostor atraktivnijim i privlačnijim. Koji su novi detalji koje dizajneri jako vole uključivati u svoje projekte, saznajte u nastavku…


1. STOLNA LAMPA GLJIVA

Stolne lampe koje nas podsjećaju svojim oblikom, naročito sjenilom, na gljivu, bile su vrlo popularne u nekim davnim stilovima, a sada su doživjele svoj povratak. Možete birati retro, klasičnije ili pak posve moderne modele, u različitim bojama i materijalima te ih tako prilagoditi stilu svoga doma. Osvajaju svojim podatnim, jednostavnim, oblim linijama, a ako želite da budu uočljivije, birajte modele sa sjajnim premazima, primjerice, zlatnim ili bakrenim.

 

Foto: Ikea

Stolne lampe potrebne su u svakoj prostoriji, tako da ovaj model u obliku gljive možete staviti na noćni ormarić, komodu, policu, radni stol…

Foto: Woo Design

 

Foto: Dizajnholik

2. VJEŠALICE TOČKE

Prije nekoliko godina norveški dizajner Lars Tornøe u suradnji s danskim brendom Muuto kreirao je drvene vješalice koje podsjećaju na točke (otuda i ime Dots), ali tek sada su doživjele svoj procvat. I svi ih žele imati u svome domu, što nije nemoguće jer postoje slične inačice za one koji žele neku povoljniju opciju od ove dizajnerske te pored drveta možete birati metal ili keramiku.

 

Foto: Muuto

Posebnost ovih vješalica je u njihovoj jednostavnosti i činjenici da mogu doći u različitim bojama i upotrijebiti u različite svrhe. Osim za kapute, torbe i jakne u hodniku, mogu biti u kupaonici za ručnike i kućne ogrtače, u kuhinji za kuhinjske krpe, pa i tegle, a u boravku kao ručke za komodu. Nekima se toliko sviđaju da ih stavljaju kao dekoraciju na zidove svoga doma.

 

Foto: Amazon

3. UKRASNI JASTUCI ŠKOLJKE

Ona najčešća opcija – u obliku pravokutnika ili kvadrata s vremenom dosadi. Pa ju onda zamijenite okruglim oblikom ili srcem…. A ako vam je sve to prešlo u monotoniju, razmislite o ukrasnim jastučićima u obliku školjke.

Foto: The Delight of Design

Ovaj model došao je s klasikom i unosi, naročito ako je od baršuna ili nekog sjajnog, teškog materijala, eleganciju, luksuz i profinjenost u prostor. No, možete ga stavljati kao ukrasni detalj i u moderne, boho, minimalističke ili pak skandinavske interijere. Savršeno će se snaći u dječjim sobama!

 

Foto: Moi-Mili

Želite li neku jednostavniju varijantu, uvijek se možete odlučiti za presvlake od pamučnog materijala, samo izbjegavajte modele s natpisima, jer onda oblik jastuka neće doći dovoljno do izražaja.

Foto: Hesby
Komentari