IZAZVALE SU NAJVEĆU PAŽNJU: 3 blagovaonice iz prošle sezone InDizajna koje će se i vama svidjeti

Tražite inspiraciju za svoju novu blagovaonicu? Bilo da je uređujete od nule ili želite unijeti tek neke promjene i osvježiti ovaj dio dnevnog prostora u svome domu, projekti blagovaonica studija Mirjane Mikulec, prikazani u prošloj sezoni InDizajna bit će vam izvor nadahnuća, korisnih savjeta i informacija! U novoj sezoni nastaviti ćemo u istom tonu, a pridružiti će nam se i Samsung s korisnim savjetima.

 

 

 

Suvremene blagovaonice danas su rijetko zasebne prostorije u domu. Obično su dio kuhinje ili dnevnog boravka ili su pak, dio otvorenog dnevnog prostora i nalaze se između njih. Bez obzira o kojoj kombinaciji je riječ, blagovaonica uvijek zaslužuje pomnu pažnju prilikom uređenja.

Kako bi vas inspirirali i potaknuli na kvalitetne promjene u ovom dijelu doma, pokazujemo vam tri blagovaonice iz prošle, 19. sezone InDizajna, koje su izazvale najveću pažnju i interes naših čitatelja. Uživajte i vi u njima i planirajte svoju blagovaonicu iz snova!

 


INSPIRACIJA INDUSTRIJSKIM STILOM

Blagovaonica se nalazi u stanu u kojem dominiraju tamni tonovi te skandinavski i industrijski stil. Riječ je o interijeru za četveročlanu obitelj koji možete u cijelosti pogledati na linku ispod. Unutar površine od 90 četvornih metara dobar dio kvadrata odlazi na otvoreni dnevni prostor u kojem se nalazi i blagovaonica.

Projekt studija Mirjane Mikulec: tamne nijanse i dekor drva za moderan obiteljski dom

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak, Darko Mihalić

Blagovaonica je ovdje element koji odvaja, ali i povezuje kuhinju sa šankom i dnevnim boravkom, te je stilski usklađena s njima. No, kako bi se ipak isticala kao zona unutar otvorenog prostora, kombinirane su stolice u dvije boje, žutoj i plavoj.

Veliki stol idealan je za svakodnevne obroke, ali i kada dođu gosti jer može primiti do osam osoba. Drvo te žuta boja na stolicama dale su toplinu ovoj blagovaonici, a akcenti u crnom metalu doprinijeli su inspiraciji industrijskim stilom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak, Darko Mihalić

 


PROFINJENA JEDNOSTAVNOST

Intenzivne nijanse ružičaste sve su češće u prostoru kuhinje i blagovanja. Tako možete vidjeti kuhinjske fronte u ovoj boji, kao i blagovaonske stolice. No, da dojam ne bi bio previše romantičan ili ženstven, ružičastoj se kontrastirala crna, koja prostoru daje dubinu i potrebnu ozbiljnost.

Upravo takav postupak proveden je u blagovaonici u stanu četveročlane obitelji. U stan možete zaviriti u linku ispod!

NOVI STAN IZ STUDIJA MIRJANE MIKULEC: savršen spoj estetike i funkcionalnosti

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Blagovaonica je dio dnevnog boravka a otvorenim hodnikom povezani su sa kuhinjom sa sivim frontama. Crna boja povezuje boravak i blagovanje, a nalazi se, osim na stolovima, i na policama koje su napravljene od crnih metalnih profila, koji su vrlo popularnim u interijerima.

Police u blagovaonici funkcioniraju kao svojevrsni okvir za radijatore, čime oni više nisu tek puki funkcionalni elementi nego postaju dio estetske cjeline. Odabirom laganih i prozračnih crnih polica te bijelom bazom uz kombinaciju ružičastih tapeciranih stolica i okruglog crnog stola stavlja se fokus namjena ovog dijela boravka, što je i bio cilj u uređenju.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

ELEGANCIJA & MINIMALIZAM

Blagovaonica se nalazi u sklopu stana od 100-injak četvornih metara u širem centru Zagreba. Stan u cijelosti možete pogledati na linku ispod! Blagovaonica je dio dnevne zone od 40 kvadrata i nalazi se u otvorenom prostoru kojeg dijeli s boravkom, kuhinjom i hodnikom.

Želite postići moderan izgled u domu? Kopirajte stil stana koji je uredio studio Mirjane Mikulec

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Blagovaonica slijedi stilski koncept koji vlada u ostatku interijera: malo boja, jednostavnost i minimalizam s bezvremenskim štihom. Isti materijali i boje korišteni su u cijelom stanu i time je postignut željeni sklad pa tako dominiraju crna, siva i tamni furnir.

Kako konačni rezultat ne bi bio mračan i hladan prostor, u blagovaonicu su stavljene tapecirane stolice u svijetloj i nježnoj sivo-zelenoj nijansi. Tri visilice dale su eleganciju prostoru kao i tamna boja drveta ploče stola, koja je namjerno odabrana u nijansi tamnijoj od ostatka drvenih površina u prostoru, kako bi se istaknula i odvojila zona blagovanja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

InDizajn tim za sljedeću, 20. sezonu, koja kreće u rujnu već naveliko sprema priloge o uređenju interijera s potpisom studija Mirjane Mikulec interijeri, a među njima će biti i nekoliko vrlo zanimljivih i inspirativnih blagovaonica.

Pratite nas u novoj sezoni kada će nam se pridružiti i Samsung i otkriti nam svoje novitete iz svijeta tehnologije koja je sastavni dio suvremenog načina života!

 


PROMO

Komentari