JESEN U DOMU: preuredite svoj dom prema najnovijim trendovima u uređenju interijera

Jesen je uvijek dobro vrijeme za novi početak, zar ne? Stoga, krenite napokon u dugoplanirano (pre)uređenje svoja četiri zida. Ono što pritom ne smijete zaboraviti jest u proces uređenja uključiti i najnovije trendove.

 

 

Trendove doista ne treba slijepo pratiti no i sami smo svjedoci da domovi bez trendi elemenata nisu atraktivni i da im ipak nedostaje ono nešto da bi bili potpuni. Stoga dizajneri interijera toplo preporučuju da trendove nipošto ne zaobilazimo. Ako planirate (pre)urediti svoja četiri zida obavezno se informirajte o najnovijim trendovima u materijalima, teksturama, oblicima, bojama i dekorima kako biste stvorili interijer za pamćenje u kojem ćete uživati ne samo vi nego i vaši gosti. Ne znate li otkuda krenuti, pronašli smo za vas trendove koji vladaju ili će vrlo skoro vladati interijerima!

IGRA ŠTUKATURAMA

Povratak klasike u interijere donio je i ukrasne letvice koje su nekoć ispunjavale stropove građanskih salona s visokim stropovima. Poznatije kao štukature, letvice od gipsa ili plastične mase spustile su se i na zidove i otvorile sasvim nove originalne dekoracije. Poigrajte se i vi štukaturama te napravite okvir od njih unutar kojeg ćete nalijepiti fotografije, postere, tapete ili pak – ogledalo.

Ako vaš dom ima visoke stropove, poigrajte se s njima i unutar okvira od štukatura nalijepite ogledalo koje će reflektirati cijeli prostor te stvoriti zanimljivu igru!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

TAMNE BOJE + SVIJETLOZELENA

Tamne nijanse plave i zelene – paun plava i šumska zelena vladaju ove jeseni i zime u interijerima tako da je krajnje vrijeme da i vi razmislite o njima. Pa čak i kada imate mali stan ili je prostorija koju preuređujete male površine. U tom slučaju neka samo jedan komad namještaja (sofa, fotelja ili tapecirani krevet) budu u toj nijansi a ostatak odnosno baza u svjetlijim, neutralnim tonovima. Ovi tamniji komadi donijet će dubinu prostoru, ali i eleganciju.

Svijetlo zelena boja odnosno boja senfa novi je trend na zidovima, ali i ostatku interijera. Profinjena i s blagom pastelnom notom, savršena je za dnevne boravke, a naročito spavaću sobu jer unosi smirujući učinak.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

BARŠUN, MRAMOR, STAKLO

Dojam luksuza i raskoši i dalje je ono što se traži u interijerima. Kako je modernizirana klasika trenutno najpoželjniji stil, tako i njezini glavni aduti, među kojima su baršun, mramor i staklo čine “in” elemente u svakom interijeru. Čak i ako je vaš omiljeni stil minimalizam ili skandinavski, uvijek možete ubaciti ove materijale, ali u detaljima. Dat će interijeru suvremeni štih, ali i malo sjaja.

Kombinacije stilova ionako su uvijek dobrodošle te ih dizajneri preporučuju jer unose slojevitost u interijere!

Uzorak mramora dolazi na svim zamislivim površinama, pa tako i na tekstilu – posteljini, stolnjacima, ukrasnim jastucima, a staklo kao osnovni materijal raznih predmeta (vaze, tanjuri, tegle, kutije…). Želite li korak dalje i biti ispred svih, razmislite o tome da na fronte svoje komode ili ormara nalijepite i ogledala s plemenitim finišima poput zlata ili pak bakra.

Ekstra dodatak: uzorak patine na ogledalima koji će oplemeniti interijer!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

CRNA U KUHINJAMA

Da, dobro ste pročitali! Crna je doista sve poželjnija u kuhinjama. Moderne varijante kuhinja daju crnoj punu pažnju, tako da ju uglavnom ne nalazimo tek u akcentima ili pak samo radnoj ploči, nego na kompletnim donjim ili gornjim ormarićima ili pak šanku/kuhinjskom otoku.

A sada nešto za one odvažnije: kuhinja s crnom nišom!

Naime, trenutno je naročito efektna crna na dijelu gornjih ormarića koji su uvučeni od razine glavne površine pa djeluju kao svojevrsna niša. Ovaj koncept daje dubinu prostoru kuhinje te ga širi, što je dobar dizajnerski trik u malim i uskim kuhinjama. Ako želite stvoriti ovaj efekt, pazite da ostale fronte, naročito gornje, koje okružuju nišu, budu u svjetlijim bojama, kako bi onda ovaj crni dio došao više do izražaja…

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

KUHINJSKI ORMARIĆI U DVIJE BOJE

Monokromatske kuhinje na kakve smo navikli uglavnom su stvar prošlosti. Trenutno su naime vrlo popularne kuhinje koje imaju ormariće u dvije različite nijanse. Za gornje ormare odaberite primjerice crnu ili neku neutralnu boju, a za donje ormariće odaberite drvene dekore ili svjetlije boje kako bi se vaša kuhinja bolje isticala. Želite li ipak prostor malo utopliti, razmislite o drvenom dekoru u vidu radne ploče ili šanka. Ormarići neka budu do stropa, kako biste dobili što više skladišnog prostora. Tako je i lakše održavati kuhinju.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

VELIKI FORMATI PLOČICA

Pločice velikih dimenzija (50×50, 60×60, 100×100…) su pravi hit na zidovima i podovima kupaonica, hodnika i kuhinja. Iako ćete u pravilu za njih morati izdvojiti više nego za pločice standardnih formata, velike pločice je lakše ne samo postaviti nego i održavati. Pored toga, djeluju elegantnije od malih, a uzorci koji su u trendu kod velikih formata su mramor, terazzo i beton.

Ako imate manju prostoriju (što je čest slučaj s kuhinjama i kupaonicama) nemojte se bojati velikih formata pločica jer će to vizualno povećati prostor! Naime, kod pločica velikog formata manje je linija koje se trebaju fugirati, pa to otvara malu prostoriju.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Iako promjene u domu najčešće dolaze uz nešto višu cijenu, udobnost i osjećaj doma ipak su na prvom mjestu.

Planirate li stoga (pre)uređenje svog doma, podignite kredit u Addiko banci i uz malo sreće makeover svog doma možete i osvojiti! Želite li biti među troje sretnika kojima će Mirjana Mikulec preurediti stani ili kuću, više informacija pronađite OVDJE.

 

PROMO


Komentari