Trendovi za 2016. godinu

Početak godine obično donosi predviđanja trendova koji nas očekuju u narednim mjesecima, pa ni interijeri nisu iznimka.

Donosimo listu onih za koje vjerujemo da će nas pratiti barem tijekom 2016., no hoće li tako i biti, tek ćemo vidjeti.

Dizajn: Alex Koretsky
Dizajn: Alex Koretsky

Spavaće sobe s karakterom

Možda je dosada slovila za oazu mira i opuštenosti, no sada je vrijeme za radikalan zaokret. Spavaće sobe u ovoj će godini  biti jedna odvažnija od druge, a smjelih kombinacija boja, materijala i eksperimentiranja, čini se, neće nedostajati.

Foto: christina wedge
Foto: christina wedge

Kuhinjski elementi u različitim materijalima

Za one koji se ne mogu odlučiti između dviju boja kuhinjskih elemenata, ovaj trend mogao bi biti i rješenje – kombiniranjem dviju dekora ili materijala pri izradi kuhinje postiže se zanimljiv izgled. Gornji elementi mogu biti bijeli, a donji u nekoj sasvim neočekivanoj boji ili materijali. Za one koji su skloniji klasici, predlažemo i kombiniranje dvaju drvenih dekora ili pak finiša. Možete gornje izvesti u visokom sjaju i nijansi poput sive za moderan izgled, a donje u pravom drvu ili imitaciji za rustikalniji dojam.

Koju god kombinaciju odabrali, vjerujemo da nećete pogriješiti.

Foto via Houzz
Foto via Houzz

Prostrane kupaonice koje više podsjećaju na dnevni boravak

Tapete, lusteri i komadi namještaja koje smo navikli viđati u nekim drugim prostorijama pronašli su svoje mjesto u kupaonicama, osobito onim većim dimenzija.

DIZAJN: ELIZABETH METCALFE
DIZAJN: ELIZABETH METCALFE

“Sirovi” i grubi materijali u kuhinjama

Otvorene drvene police umjesto gornjih elemenata, industrijski materijali poput betona i čelika, sive nijanse i metal u kombinaciji s otvorenim tipom kuhinje – sve su to svojstva koja ćemo, čini se, često viđati u 2016. kada je u pitanju ova prostorija.

Foto via Houzz
Foto via Houzz

Dnevni boravci bez tehnike

Iako mnogi dizajneri tehniku već dugo izbjegavaju, sada su, čini se, to prigrlili i vlasnici stanova i kuća. Nije tajna da neki dizajneri i arhitekti jednostavno odbijaju u prostor unositi TV jer smatraju da narušava cjelokupni dojam, ali ostali su to prihvaiti iz drugih razloga. Medijima i tehnologiji izloženi smo na svakom koraku pa dnevni boravak kao centralno mjesto druženja i odmora počinje nuditi i odmor upravo od – tehnologije. Umjesto toga, naglasak se stavlja na komunikacijsku ulogu i raspored prostorije koji potiču na druženje i razgovor.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Statement ogledala u kupaonici

Što veće, to bolje – tako bi se mogao sažeti moto mnogih dizajnera koji u najčešće bijelim, malim i jednostavnim kupaonicama stilski pečat osiguravaju predimenzioniranim, upečatljivim i neobičnim ogledalima.

Ujedno, ovo je i praktičan trik kojim se mali prostor može učiniti vizualno većim.

Foto via Houzz
Foto via Houzz

 

Komentari