Pampas trava je apsolutni hit. Osam prijedloga kako je možete uklopiti u svaku prostoriju doma

Pampas trava opasna je konkurencija eukaliptusu, monsteri i sukulentima i, ako se ovaj trend popularnosti nastavi, lako bi ih mogla izgurati van iz interijera. Istovremeno nježna i opuštajuća, efektna i uočljiva, ova ukrasna trava bit će pravi osvježavajući dekor u bilo kojoj prostoriji vašeg doma

 

 

Suha pampas trava kao dekor u interijerima proživljava svoje zlatne trenutke. Također, sve je prisutnija dekoracija na vjenčanjima i raznim eventima. Ovaj jednostavan način ukrašavanja vrlo je efektan, priziva jednostavnost i ljepotu prirode u bilo koji prostor. Istovremeno, djeluje vrlo opuštajuće i lepršavo i vjerojatno je u svemu tome tajna njezina uspjeha. Donosimo vam osam načina kako je možete, stavljajući je u manju ili veću vazu, uklopiti u bilo koji stilu uređenja i bilo koji kutak svoga doma!

 

2. Poigrajte se različitim nijansama

Tekstura je glavni adut pampas trave jer nije samo lepršava na dodir, već ta mekoća utječe na cijelu arhitekturu prostora. Drugi adut je svakako činjenica da dolazi u prilično širokom rasponu boja, iako dominira neutralni bež ton. Boje nude više mogućnosti, te tako travu možete lakše uklopiti u postojeći stil uređenja. Naime, pampas trava se može naći i sivim tonovima te hrabrijim tonovima poput ružičaste i ljubičaste.

Foto: Rhythm of the home

 

3. Dopustite joj da pokaže svoju ljepotu

Općenito pravilo prilikom ukrašavanja pampas travom je da stvari budu jednostavne. Tri ili pet stabljika u vazi stvaraju minimalan, ali vrlo učinkovit vizualni dojam. Ne bi trebalo kombinirati više boja. Pampas ima određenu lepršavu ljepotu koja odlično djeluje sama po sebi, zato je preporučljivo pustiti njezinu jednostavnu toplinu da obuhvati sob. Isto tako, pampas definitivno može stajati samostalno, bez pomoći drugih ukrasa.

Foto: Rhythm of the home

 

4. Kombinirajte je s drugim prirodnim materijalima

Foto: @ireneburg7

5. Naglasite paletu neutralnih boja

Neutralne palete boja mogu imati koristi od ukrašavanja pampas travom. Pampas trava služi kao suptilan akcentni komad i zaista može naglasiti svaku neutralnu paletu boja. Postoji gotovo neograničen potencijal za kombinacije, jer bilo koja neutralna boja (bijela, siva, bež, crna) dobro funkcionira s ovom suhom travom. Naročito efektno je ako travu stavite na tamnu neutralnu podlogu jer se tako stvara super kontrast.

Foto: @alexis.mbrink

6. Pridružite joj i drugo bilje

Od pampas trave možete raditi vijence i aranžmane, ali ih isto tako možete dekorirati uz druge vrste bilja, pa čak i kombinirati dekoracije s biljem u teglama koje unosi dodatnu svježinu i koloristički kontrast u prostoriju.

Foto: @paulinamalinapl

 

7. Nađite joj prikladnu vazu

S pravom vazom, pampas može postati izrazito nezaboravan komad koji pojačava dekor bilo koje sobe. Dizajneri preferiraju predimenzionirane vaze jer imaju učinak balansiranja visoke trave pampasa. Prozirne vaze ili od lagano bojanog stakla najbolje djeluju kako bi stabljike mogle pokazati svoju prirodnu ljepotu. Ali i keramičke vaze djeluju sasvim u redu.

Rustikalne terakotne vaze također mogu nadopuniti upečatljivu eleganciju pampas trave. Mnogo je zanimljivih izbora vaza koji vam mogu pomoći da postignete željeni učinak. Sve se svodi na vaš osobni stil i sklonosti.

Foto: Fashion Landscape

 

8. Ne zaobilazite kupaonicu ni hodnik!

Pampas se dobro snalazi u svakoj prostoriji doma, i zato, ako se želite malo poigrati, ukrasite njime kupaonicu, WC ili primjerice hodnik!

Foto: Cupcakes and Cashmere

 

Foto: Terrain
Komentari