Kad se parket popne na zid (ili strop)

Interijeri su obogaćeni još jednim pomakom u dizajnu te se klasični način slaganja drvenih letvica preselio na drugu vrstu podloge i sada nam parketi uljepšavaju – zidove!

Izvor: Pinterest

Zašto? Osim što prema ukusu većine izgleda prekrasno, i lakoćom privlači oduševljene poglede, tajna je u neočekivanosti. Navikli smo parket promatrati kao dio asortimana podnih rješenja, i zapravo nas njegova nova pozicija na prvu iznenađuje. S druge strane, drvo je najbolji partner za postizanje toplije atmosfere u uređenju prostora te će svakom minimalističkom, hladnijem stilu dodati osjećaj pripitomljenosti, komocije i čak luksuza.

Izvor: Pinterest

U redu, parket se može postaviti i na zidove, ali gdje točno? Za koju ćemo se prostoriju odlučiti? Zapravo, dobrodošao je svugdje: u dnevne boravke, radne sobe, blagovaonice i spavaće sobe! Čak i u prostorije s nižim postotkom vlage, poput malenih WC-a. Naravno, oblaganje zidova kupaonice bez prozora i s ventilacijskim sustavom skromnijeg kapaciteta bolje je izbjegavati, zbog (ne)postojanosti sredstva za lijepljenje. A zaobiđite i sobe koje su okupane sunčevom svjetlosti jer će dugo izlaganje zrakama sunca izblijediti površinu parketa.

Izvor: Pinterest

Imajući sve to na umu, postavljanje drvenih obloga u obliku riblje kosti ili kojeg drugog popularnog načina slaganja parketa neupitno će potencirati vizualnu vrijednost vašeg doma ili poslovnog prostora, a ako ste na oprezu s trendovima, umjesto cijele površine, uvijek se možete odlučiti prekriti samo komadić zida ili stropa.

Komentari