Povratak trske, ali španjolske. Imamo ideje koje će vas osvojiti!

I dok se njezinim ljubiteljima čini da nikada nije ni prestao biti popularan, povratkom boho stila trska je opet ‘in’. I to ponajviše ona španjolska koju karakterizira gusta mrežica. U nastavku se inspirirajte našim idejama!

 

 


Namještaj od trske prisutan je već stotinama godina, bio je omiljen u viktorijansko doba a jačanjem popularnosti boho stila u interijerima, koji obožava pleteni namještaj i detalje, sada je traženija više nego ikada. I to ne samo u eksterijerima, nego i interijerima, a sve više u kafićima i restoranima možemo vidjeti sjedeći namještaj od trske.

Foto: Laurie Gorelack interiors

I ako niste strastveni ljubitelj interijera, vjerojatno ste primijetili trsku na stolicama, naslonjačima, klupama, ali i komodama i ormarima i to u obliku guste mreže koja zauzima samo dio namještaja. Svi ovi novi komadi neodoljivo podsjećaju na kultne Thonetove stolice čije je sjedište, a ponekad i naslon bio izrađen od guste mreže poznate i kao španjolska trska ili ratan. Isto tako, podsjećaju nas na sedamdesete godine prošlog stoljeća kada je trska bila jako popularna.

Foto: Pink And Bird

Mnogima je namještaj od trske asocijacija za zimski vrt ili neku terasu, ali izvrsno funkcionira u interijerima, pa čak i onim poslovnima. Njezina prirodna zemljana nijansa i tekstura izvrstan su način da unesete prirodu u interijer i stvorite opuštenu atmosferu.

Foto: Matilda Goad Design

 


Noviji komadi od španjolskog ratana modernijeg su dizajna, često vrlo suzdržani i pročišćeni u svojim linijama, što je izvrstan spoj jednostavnosti i topline, šarma i ugode koju daje pleteni materijal. Komadi od španjolske trske izvrstan su način da imate moderan interijer koji će imati atmosferu doma.

Foto: Pink And Bird

Španjolski ratan spada među održive materijale te je lako dostupan a ako želite biti posve u trendu, birajte komade koji su u kombinaciji s crnom bojom, koja na njima ima funkciju jakog akcenta.

Foto: Making Joy And Pretty Things

Pored stolica, na raspolaganju su vam ormari, komode, police, klub stolići, rasvjetna tijela, noćni ormarići i naravno, nezaobilazni paravani, idealni za spavaće sobe i sobe u kojima želite stvoriti privatnost u nekim kutcima.

Foto: Unum Piou-piou

 


Zbog neutralne i blage nijasne koju ima španjolski ratan, možete ga kombinirati sa svim bojama i materijalima. Vrlo je efektan s već spomenutom crnom, ali i bojom opeke te bojom senfa. No, koju god nijansu ili materijal da odaberete, nećete pogriješiti.

 

Foto: Sophie Robinson Design
Foto: Sophie Robinson Design
Komentari