TERAKOTA: ova trendi boja savršena je za oplemenjivanje sivih interijera

Volite jako sivu jer za to postoji puno praktičnih i estetskih razloga razloga, no ipak vam sve djeluje monotono i beživotno? Predlažemo unošenje prekrasnih nijansi terakote koje super funkcioniraju sa sivom i koje će sve oplemeniti!

 


Povratak prirodi i nastojanje da se u našem životnom prostoru osjećamo što ugodnije i sigurnije kao i popularnost boho stila donijeli su na velika vrata i predivne nijanse terakote koje stvaraju bogatu paletu tonova.

Foto: Projekt Anne Khauline i Natalije Koroleve

Boja terakote inspirirana je samom prirodom. Sofisticirane crvenkasto-smeđe nijanse pečene gline lako će se uklopiti u interijer bilo kojeg stila, stvarajući osjećaj topline i udobnosti doma. Tonovi terakote su prilično opuštajući, mirni i meki, pa se mogu koristiti ne samo kao akcenti u prostoru, već i kao njegova osnova.

 

Foto: Studio Odwzorowanie

Stoga su izvrstan dodatak neutralnim bojama, između ostaloga i sivoj koja je vrlo česta u interijerima, a u mnogima vodi i glavnu riječ, pa sve izgleda ponekad beživotno.

Foto: Nadežda Poliakova

Nijanse sive lako se kombiniraju sa svim stilovima i bojama i izvrstan su prijatelj s terakotom. Također, one su izvrsno rješenje kada želite osvježenje u prostoru ili želite unijeti toplini i ugodu u njega. Već s jednim terakota uporabnim ili dekorativnim detaljem možete napraviti velike promjene u interijeru u kojem dominira siva.

Foto: Golaska Studio

U kombinaciju sa sivom i terakotom dobro se uklapaju i crni akcenti koji daju dozu dubine i elegancije bez stvaranja oštrih kontrasta. Prikupili smo za vas primjere sive i terakote, a ponekada uz dodatke crne – pogledajte ih i inspirirajte se za promjene u svome sivom domu.

Foto: Alexander Zolotukhin i Marina Semenova

 

Komentari