Dnevni boravak u jednoj boji može savršeno izgledati. Pogledajte naša tri prijedloga

Monokromatski dnevni boravci su u trendu – od osnovnih komada namještaja pa sve do uporabnih i dekorativnih detalja. Imamo za vas tri ideje kako bismo vam pokazali kako lijep i zanimljiv boravak može biti u nekoliko tonova jedne te iste boje

 

 

Foto: ElMueble

1. PUDER RUŽIČASTA, PROFINJENA I TOPLA

Nijanse ružičaste koje načelno najviše vežemo uz make up mogu se naći i u interijerima, točnije dnevnoj sobi. I to ne samo na detaljima, nego i zidovima te osnovnim komadima namještaja poput sofe, stolića, taburea, stolića… Dizajneri predlažu nijanse puder ružičaste za znatiželjne i kreativne osobe koje vjeruju da je njihov dom mjesto za sanjarenje. U ovoj varijanti riječ je delikatnim i ženstvenim tonovima koji stvaraju senzualno i nježno ozračje.

 

Foto: ElMueble
Foto: ElMueble

 

 

2. PRLJAVO BIJELA, SMIRENA I SVIJETLA

Bijela je boja mira, čistoće, ton koji širi prostor i ispunjava ga jasnoćom. Prema stručnjacima, bijela okruženja povezana su s tihim ljudima koji osjećaju svoj dom kao utočište. Birajte bijele nijanse kada imate mali prostor ili imate dosta namještaja i detalja a ne želite da soba izgleda zagušeno.

Foto: ElMueble

 

Bijela može stvoriti dojam sterilnosti, stoga su različite nijanse koje idu prema bež i boji pijeska idealan “lijek” protiv toga. Neka veći komadi namještaja budu u tamnijim nijansama bijele, a detalji u svijetlim.

 

Foto: ElMueble

I ovdje je bitno da se, osim različitim nijansama, igrate s teksturama i materijalima. Vuna, lan, pamuk, keramika daju bogatstvo i puninu.

 

Foto: ElMueble

 

3. MINT ZELENA, PRIRODNA I OSVJEŽAVAJUĆA

Zelena je boja koja unosi svježinu i povezuje dnevni boravak s energijom prirode. To je savršena boja za optimistične i dinamične ljude koji vjeruju da je njihov dom mjesto za druženje, otvoreno za prijatelje i obitelj. Osim toga, prema mišljenju stručnjaka, zelena je boja koja najviše opušta naše oči i donosi odmor.

 

Foto: ElMueble

 

Tonovi zelene – akvamarin, smaragd, mahovina, dragun, pistacija… Različiti rasponi zelene boje su sjajni zajedno, a uzorci donose mnogo osobnosti. Kada je riječ o biljkama, odaberite asparagus i bršljan, koji će unijeti dodatnu dozi svježine, “podebljati” zeleni ugođaj te neće biti zahtjevne za održavanje.

Dekorativne vaze ili posuđe s motivima lišća su trend i naglašavaju ulazak prirode. Isto kao i botaničke ilustracije. Stavite biljke koje su penjačice jer daju život boravku i osjećaj dinamike.

 

Foto: ElMueble
Komentari