ZABORAVLJENI KLASIK: visilice koje smo svi imali vraćaju se u modu

Ako je suditi prema milanskom sajmu iza nas, jedan od najvećih povratničkih trendova svakako su papirnati lampioni koji su nekada krasili gotovo svaku tinejdžersku ili dječju sobu. Jeftine, efektne i lagane, bile su nepogrešiv izbor za mnoge, a onda su pale u zaborav.

Revival trendova iz devedesetih godina prošlog stoljeća, koji je posljednje dvije godine zahvatio gotovo sve pore kulture, mode i općenito društva, morao se, prije ili kasnije, preliti i na interijere. To su najjasnije pokazali povratak mramora i njegovih imitacija, a onda i terrazza. Ovaj materijal je u drugoj polovici prošlog stoljeća zbog niske cijene postao iznimno popularan i korišten u gradnji, a sada njegov uzorak vidimo gotovo na svemu – od keramičkih pločica pa do detalja i ukrasa.

Posebno atraktivno ove visilice izgledaju u eklektičnim interijerima i uz trenutno također jako popularne tamne boje. Iako su nekada bile najčešći izbor za dječje ili tinejdžerske sobe, sada ih viđamo iznad blagovaonskog stila, ali i u središnjem dijelu dnevnih boravaka.

Nisu isključene ni spavaće sobe, pa ih sada viđamo ne samo kao rasvjetu iznad kreveta, već i iznad noćnih ormarića.

papirnate visilice
Kinfolk

Poznatiji studiji za dizajn interijera, ali i laici entuzijasti te blogeri već su prigrlili ovaj klasik među rasvjetnim tijelima zbog doze nostalgije koju izazivaju, ali i svoje svestranosti. Jednostavan dizajn i bijela boja papira jamče da se jednostavno uklope u svaku prostoriju, neovisno o stilu uređenja. Nama se posebno sviđa u kombinaciji s trenutno vrlo modernim stilovima poput pariškog ili klasičnog, a dozu glamura ovom skromnom rasvjetnom tijelu daje kombinacija sa stropnim rozetama.

papirnate visilice
foto: Magnus Marding

Ako vas još nismo uvjerili da pružite priliku papirnatim visilicama, bacite pogled na našu galeriju i inspirirajte se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Serene Interior Design (@serene_interiordesign)

Komentari