RUŽIČASTA GROZNICA: evo kako unijeti vrckavi i vedri barbiecore trend u životni prostor

Ružičasta u interijeru oduvijek ima svoje vjerne poklonike, a sada se njihov broj, pod utjecajem Barbie filma, opasno širi. Sve nijanse i svi stilovi su poželjni, pa svatko lako može pronaći ono što mu odgovara. Imamo prijedloge koji će vam pomoći u tome!

 


Barbiecore, estetika inspirirana Barbie, vjerojatno najpopularnijom lutkom na svijetu, zahvatila je, nakon modnog dizajna i interijere. Za to je zaslužan film Barbie, koji se prikazuje u kinima diljem svijeta, a prije nekoliko dana imao je i svoju hrvatsku premijeru. Kritika prilično hvali film, pa tako utjecaj Barbiecore estetike raste iz dana u dan.

Foto: KARE Hrvatska

Ružičasta već neko vrijeme nije boja koju vežemo isključivo za dječje i djevojačke sobe te romantični stil uređenja, a sada definitivno postaje ‘it’ boja na koju dizajneri ozbiljno računaju. Barbiecore je trend i vidimo ga posvuda, ali ružičasta će nastaviti svoj život u interijerima, zato je bojazan kako će za par sezona biti neatraktivna potpuno suvišna.

U to se možete uvjeriti u našim prijedlozima koje smo pronašli u Meblo Tradeu. Vidjet ćete i kako ružičasta izvrsno funkcionira u različitim stilovima uređenja, te koje je bogatstvo njezinih tonova.

Foto: KARE Hrvatska

RUŽIČASTA  DONOSI SAMO POZITIVNE EMOCIJE

Kako svaka boja budi emocije, tako i ružičasta, tvrde istraživanja psihologa, donosi pozitivne vibracije u svaki prostor. Bez obzira je li riječ o nježnoj, blijedoj nijansi ružičaste koju zovemo puder ružičasta, ili nekoj sasvim intenzivnoj nijansi koja ima ljubičaste ili plave pigmente u sebi, ova boja oplemenjuje interijer.

Foto: KARE Hrvatska

Ovisno o nijansi, nekada će to biti više romantike, šarma, nježnosti ili topline, a nekada energičnosti, optimizma i dinamike. Tamnije nijanse ružičaste mogu donijeti, naročito u kombinaciji s ljubičastom, tamno plavom ili crnom dozu senzualnosti i dramatike. Takva kombinacija donosi i dozu luksuza i elegancije, u što ćete se moći uvjeriti u prijedlozima koji slijede.

Ružičasta je vrlo zastupljena na cvjetnim motivima, što je način da unesete dozu ženstvenosti, romantike i nježnosti u svoj dom.

Fotelja / Foto: KARE Hrvatska

KAD RUŽIČASTA VODI GLAVNU RIJEČ

Ružičasta izvrsno funkcionira u svim prostorijama doma, pa stoga ne čudi što ju možemo vidjeti i u kupaonicama i hodnicima. Stoga budite slobodni u uključivanju ružičaste u bilo koji kutak doma.

Dodatni iskorak u unošenju ružičaste u interijer bit će njezine intenzivne nijanse, poput jarko ružičaste, koju često zovemo i pink. Mnogima je ona asocijacija na cvijet ciklame, pa je zovu ciklama ružičasta.

Ili primjerice ružičasta s primjesama ljubičaste ili plave. Zidovi obojani u ovu boju ili neki komad namještaja bit će prava senzacija, naročito ako se ružičasta bude nalazila i na namještaju i tako dominirala prostorom.

Foto: KARE Hrvatska

Ružičasta se dobro slaže s puno boja, naročito ako je riječ o pastelnoj nijansi. Idealna je u kombinaciji s bijelom i sivom, a s crnom, ljubičastom, tamno plavom i tamno zelenom čini izvrstan kontrast i stvara upečatljiv interijer.

No, nećete pogriješiti i ako kombinirate nekoliko nijansi ružičaste te tome dodate i poneki crni ili zlatni naglasak. Budite odvažni i kreirajte dom koji ima karakter!

Krevet; fotelja / Foto: KARE Hrvatska

 


RUŽIČASTA KAO JAK STILSKI NAGLASAK

Ako još niste spremni na ovakav intenzivni pink iskorak, uvijek postoje umjerenija rješenja poput manjih komada namještaja ili detalja. Tako ćete unijeti dašak trendova u svoj životni prostor i on će izgledati atraktivnije. Imajte uvijek na umu da ružičasta donosi veliko osvježenje. Čak i ona najbljeđa nijansa promijenit će izgled prostorije i podići je na višu stilsku razinu.

 

Fotelja; tepih / Foto: KARE Hrvatska

Uvijek dobar prijedlog u dnevnom boravku je tepih ili fotelja u ružičastoj. Baza (garnitura za sjedenje, komoda…) neka bude neutralna, a ovakvi upečatljiviji akcenti, prisutni na manjim komadima namještaja uvijek su dobra ideja. Tako boravak neće izgledati konfekcijski.

I ne zaboravite – ružičasta jako voli sve vrste površina kao i materijala (beton, drvo, plastika…) kao i uzoraka (drvo, mramor, beton, terrazzo) tako da se poigrajte njome i u takvim kombinacijama.

Stolica / Foto: Meblo Trade

Za one koji nisu spremni na veća preuređenja ili već imaju uređen dom i zadovoljni su njegovim izgledom, a željeli bi ga ipak malo osvježiti, predlažemo ružičastu na praktičnim ili dekorativnim detaljima poput dekice, ukrasnog jastuka, vaze… To je brz i povoljan makeover koji će biti itekako primjetan!

Lampa / Foto: KARE Hrvatska

Ružičasti detalji mogu biti posve suptilni i nenametljivi. Predlažemo sitnice od bojanog stakla – vaze, pladnjeve, čaše ili primjerice zdjelice.

Foto: Meblo Trade

KLASIKA VOLI RUŽIČASTU

Art deco i midcentury stilovi mogli bi se svesti pod zajednički nazivnik klasike. Ovi klasični stilovi koji datiraju iz prve polovine 20. stoljeća vole jako ružičastu, ali uglavnom nježnije, pastelnije nijanse.

Tepih; trosjed / Foto: Meblo Trade

Želite li pojačati dojam klasike odnosno neki od spomenutih stilova, odaberite materijale koji su bogati i naglašeni poput mesinga, baršuna ili satena.

Baršun je idealan materijal za sofe, fotelje, taburee te blagovaonske stolice. Djeluje raskošno i pomalo luksuzno, a istovremeno je vrlo zahvalan za održavanje. Za dojam luksuza i elegancije dovoljno je imati jedan takav element u prostoru.

Trosjed / Foto: KARE Hrvatska

Ružičasta i zlatni akcenti su ultimativni hit u barbiecore trendu, ali ovu kombinaciju vole i klasični stilovi. Vještim doziranjem izbjeći ćete pretjerivanje i dojam kiča.

Predlažemo tapete ili primjerice pomoćne stoliće ili naslonjače sa zlatnim dijelovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri s tepihom, sofom i stolićima iz Meblo Tradea / Foto: Rajna Raguž

 


RUŽIČASTA U MODERNIM SVIJETLIM INTERIJERIMA

Vrlina ružičaste je njezina prilagodljivost. Ona se ogleda i u savršenom funkcioniranju u različitim stilovima. Bilo da je riječ minimalizmu, shabbyju, skandinavskom, rustikalnom, klasičnom ili modernom stilu – ružičasta je dobrodošao dodatak.

InDizajn makeover s tepihom, tabureom i sofom iz Meblo Tradea / Foto: Marko Cindrić

Dok kod klasike ružičasta pojačava dojam ovog stila, u modernom ili skandinavskom stilu, nadahnutim minimalizmom, onda ‘omekšava’ cijelu priču. Spomenuti stilovi vole neutralne nijanse, malo detalja i reduciran volumen, pa je ružičasta ona koja oplemenjuje izgled prostora.

Foto: Meblo Trade

 

Foto: Meblo Trade

 

Foto: Meblo Trade

PROMO

Komentari