OTKRIJTE TRENDOVE: koje će stropne svjetiljke biti popularne ove godine u kuhinjama i blagovaonicama

Koje su svjetiljke koje ove godine trijumfiraju u dizajnu blagovaonica i kuhinja? Organski oblici, minimalistički dizajn, prirodni materijali, tamne boje… Ovdje ćemo vam sve otkriti!


Dizajneri uvijek iznova naglašavaju koju ulogu ima rasvjeta, osim one praktične, u uređenju prostora. I dodaju kako odabir idealnog modela zahtijeva pažljiv pristup i informiranje. U potrazi za idealnim modelom za svoju kuhinju i blagovaonicu treba biti precizan i ništa ne prepuštati slučaju.

Postoji doista velik izbor stropnih svjetiljki, modela vrlo različitih oblika, veličina i boja i materijala pa je vrlo lako izgubiti se. Mi vam nudimo pomoć: usredotočite svoju potragu na stropne svjetiljke – uglavnom visilice koje su u trendu 2024. i odlučite se za onu koja se najbolje slaže s ostatkom dekoracije.

Foto: El Mueble

ORGANSKI OBLICI

Dašak prirodnosti i fluidnosti koji dodaju svakom prostoru organski oblici čini da nam se ova vrsta lampi sve više sviđa. Inspirirani ljepotom prirode, ovakvi modeli rasvjete imaju meke, podatne obline i obično su izrađeni od materijala kao što su drvo, puhano staklo ili biljna vlakna.

Njihov skulpturalni izgled potpuno će transformirati estetiku prostora kojeg osvjetljavaju. A uspjeh će biti ogroman ako odaberete dva ili tri modela različitih oblika i veličina – naravno od istog materijala, i postavite ih na različite visine iznad blagovaonskog stola.

Foto: ElMueble

CRNE STROPNE SVJETILJKE SU VELIKI TREND

Crna je boja elegancije i sofisticiranosti bez premca, ton koji je kada se prenese u svijet stropnih svjetiljki izvrstan za stvaranje kromatskog kontrapunkta u interijerima uređenim u neutralnim tonovima. Podići će vaš  dom u trenu. Razmislite o crnim modelima jer ćete ove godine vidjeti mnoge lampe u ovoj izvedbi, a ne samo stropne!

Foto: ElMueble

RAVNE I JEDNOSTAVNE LINIJE

Tražite li modernu opciju za osvjetljavanje blagovaonice? Minimalističke svjetiljke, bilo da su u obliku cijevi ili geometrijskih oblika, pravi su pogodak. U idealnom slučaju, duljina svjetiljke trebala bi biti otprilike dvije trećine duljine stola kako bi se osigurala odgovarajuća rasvjeta i stvorio vizualno uravnotežen izgled.

Foto: ElMueble

ZLATNE STROPNE SVJETILJKE

Zlatne završne obrade jedan su od trendova u svjetiljkama ove 2024. Zlatni premazi odgovaraju svim dekorativnim stilovima, klasičnim i modernim, i iako se dobro slažu s raznim rasponima boja, one s kojima najbolje funkcioniraju su iz palete neutralnih te toplih poput žute. Ili, primjerice, u kombinaciji s drvetom.

Foto: ElMueble

MINIMALISTIČKE STROPNE SVJETILJKE

Minimalistički dizajn nadilazi svjetiljke u obliku cijevi – ima i drugih oblika koji mu savršeno odgovaraju. Za okrugli blagovaonski stol, poput ovog, bolje je svakako odabrati model s kružnim difuzorom.

Foto: ElMueble

STRAST ZA DRVOM

Ljubav prema drvetu u interijerima nikad neće prestati – uvijek će biti prisutno i imati svoje vjerne poklonike. No, novina je da se nalazi na rasvjeti. Drvo kao materijal zahvatio je i svijet lampi s modelima koji nude toplu i prirodnu estetiku. Ovakva se drvena sjenila proizvode u širokom rasponu dizajna, od jednostavnih, minimalističkih oblika pa do geometrijskih uzoraka. Osim vizualno atraktivnog izgleda, ovaj materijal pomaže ublažiti kvalitetu svjetla, stvarajući ugodnu atmosferu u svakoj prostoriji.

Foto: ElMueble

PRIRODNA VLAKNA

Ako volite prirodan i organski izgled, odlučite se za svjetiljke od biljnih vlakana, poput ovih, sa sjenilima od esparto trave. Njegov rustikalni i pomalo zanatski izgled dodat će dašak šarma i autentičnosti uređenju blagovaonice ili kuhinje. A noću, kada je svjetlo uključeno, učinak je spektakularan: vlakna propuštaju svjetlost koja se filtrira i stvara igru ​​sjena na zidu.

Foto: ElMueble

STROPNE SVJETILJKE U OBLIKU GLJIVE

Jeste li znali da je retro veliki trend? Zato su ove lampe, koje svoje korijene vuku iz 60-ih godina prošlog stoljeća, tako popularne već par sezona. Oni su veselog dizajna kojeg ćete pronaći u širokoj paleti boja. Odaberite ih tako da odgovaraju ostatku dekoracije ako tražite uravnotežen ili skladan interijer ili ih razdvojite za dinamičniji i odvažniji učinak.

Foto: ElMueble

OD STAKLA

U 2024. godini dolaze svjetiljke s prozirnim, matiranim ili obojenim staklenim sjenilima, u različitim oblicima i veličinama: od tradicionalnog dizajna ‘globusa’ do suvremenijih i geometrijskih. Staklo daje meku, difuznu svjetlost koja će vam pomoći stvoriti ugodnu atmosferu.

Foto: ElMueble

XL FORMATI

Također ćete pronaći mnoge stropne svjetiljke koje se ističu svojom veličinom, s XL sjenilima koja od trenutka kada ih stavite u prostor postanu središte pozornosti. Međutim, važno je uzeti u obzir ravnotežu prostora i osigurati da svjetiljka, ili svjetiljke, ne preplavljuju prostor.

Foto: ElMueble

STAKLENE KUGLE

Stropne svjetiljke sa staklenim abažurima, prozirne ili ili mutne, u boji, etabliraju se kao još jedan od velikih trendova unutarnje rasvjete. I ne čudi, jer je sofisticiran i moderan izgled zajamčen.

Foto: ElMueble
Komentari