VRUĆI TREND U KUHINJAMA: rebraste fronte ormarića, ladica i otoka sve su popularnije

Valovite ili s urezanim profilima pa se čini kao da su spojene letvice u pitanju – takve su fronte trenutno vrlo tražene u uređenju doma, a prije svega u kuhinjama. Osim na frontama, nalaze se i na drugim okomitim površinama – otocima, ladicama, komodama…

 


Čini nam se, da nakon duge vladavine bijelih i sivih kuhinja, uređenje ovih prostorija nikada nije izgledao uzbudljivije. Tamne i intenzivne boje, veseli terazzo uzorci, zlatni akcenti, vintage stil je ono što se traži u suvremenim kuhinjama.

Ali to nije sve – ako ste pažljivije pratili neke naše projekte, poput uređenja kuhinje čiji link se nalazi ispod, vidjet ćete da su fronte ormarića postale znatno zanimljivije i dinamičnije.

MODERNA KUHINJA: igra luksuznih materijala, industrijskih elemenata i tamnih i svijetlih tonova

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ova kuhinja ima dio rebrastih fronti s tankim urezima odnosno utorima koji su vrući trend u uređenju, pa se stvara dojam kao da su spojene letvice u jednu kompaktnu površinu. Uz ovakvu varijantu, vrlo tražene su i fronte također rebraste površine, ali zbog zaobljenosti više nalikuju na žljebove odnosno valove.

Foto: Ingrid Rasmussen, Design by Hubert Zandberg

Kako god zvali nabrane kuhinjske površine (uglavnom na frontama ormarića, komoda, ladica i kuhinjskih otoka), postoji nešto ugodno i razigrano u nježnim valovima koji u ovom trenutku ukrašavaju kuhinje diljem svijeta.

Foto: @jeanstofferdesign

Kuhinjski otoci su već godinama popularni i nema naznaka da će uskoro nestati. Ali, baš kada pomislite da su već sve ideje isprobane, pojavi se nešto poput dizajna rebrastog kuhinjskog otoka i sve izgleda drugačije.

Foto: Kitty Lee Architecture

Ovakav način u oblikovanju stvari nije neka posebno nova ideja jer su postojali stupovi još od egipatskih vremena koji su imali žljebastu površinu. Ali što se tiče standardnog kuhinjskog otoka i najnovijih kuhinjskih trendova, to je vrlo aktualan koncept u kojem ukrasni utori dodaju sloj tekstura i pomažu podići običan dio kuhinje u nešto posebno.

Foto: @themodernlakehouse

Bilo da se radi o mramoru, drvu, kamenu ili nekom drugom materijalu, dodavanje oblina vašem otoku ili kuhinjskim ormarićima unijet će karakter i šarm u kuhinju, bez obzira na to imate li moderan ili tradicionalan prostor. Osim teksture, ovi ukrasni detalji također stvaraju elegantnu međuigru svjetla i sjene, čineći ga daleko zanimljivijom opcijom od običnog, ravnog dizajna.

Foto: Scandinavian Profiles

Valovite površine ne moraju dominirati u kuhinji i biti na svim frontama ili kompletnom kuhinjskom otoku. Možete ih dozirati prema svojim željama i staviti primjerice na koliko donjih ili gornjih ormarića, samo ladice, dio kuhinjskog otoka ili na staklene fronte visećeg elementa ili ormara u sklopu kuhinje.

Foto: Veneto Storico

 

 

Komentari