KUPAONICA U TRENDU: kako postići popularnu modernu eleganciju u najintimnijoj prostoriji doma

Novi trendovi u kupaonicama donose atmosferu poput one u hotelima – eleganciju, dašak luksuza i opuštenost. Evo kako to možete postići na vrlo jednostavan način, odabirući praktične elemente koji imaju takve odlike

 

 

Moderna elegancija je najsnažniji trend u uređenju interijera i svi žele imati dom koji odiše klasikom interpretiranom na suvremen način. Takva klasika potpuno je usklađena s današnjim načinom života, a istovremeno nam donosi dašak bezvremenosti. A bezvremenost je bitna jer svaki interijer čini atraktivnim godinama. Ovaj trend nije zaobišao ni kupaonice. U najintimnijim prostorijama doma traži se pored ugode i funkcionalnosti, atmosfera hotelskih kupaonica koje odišu klasikom, luksuzom i elegancijom.

Kako to možete postići, saznajte u nastavku, u kojem, između ostaloga, predstavljamo praktične elementa iz TECE-a koji oduševljavaju svojom funkcionalnošću i dizajnom.

Foto: TECE Adria

NAJLJEPŠI PRAKTIČNI ELEMENT U KUPAONICI

Posljedica želje da kupaonica bude mjesto koje odiše trendovima i elegantnim stilom jest i sve zanimljiviji i ljepši izgled onih malih dijelova bez kojih ove prostorije ne bi mogle funkcionirati. Upravo takvim, osnovnim elementima, možete unijeti eleganciju u ovu prostoriju.

Vjerojatno ste primijetili kako aktivacijske tipke za ispiranje WC-a postaju sve ljepše, a nekada ih niste ni primjećivali. Bili su to tek mali pomoćni komadi koji služe svojoj svrsi, a sada su to elementi koje odmah primijetite, često i prije kade, umivaonika ili keramike na zidu.

Foto: TECE Adria

Za njihov izgled zaslužni su kvalitetni i napredni materijali koji ih čine otpornima, ali i daju prekrasnu teksturu te dizajn koji se pamti. Upravo takva je nova aktivacijska tipka za ispiranje TECEvelvet iza čijeg izgleda stoji poznati svjetski dizajner Konstantin Grčić, koji djeluje u Njemačkoj. Dizajnerska zvijezda Grčić je poznati ljubitelj tehnologije i voli se poigravati novim materijalima, tako da je Velvet bio pravi dizajnerski zadatak za njega.

“Dizajnirati stvari koje su esencijalne i dio naše svakodnevne rutine tako da se ne naruši ono nesvjesno: upravo je u tome bila čar dizajniranja TECEvelvet-a”, ističe Grčić. 

Foto: TECE Adria

Svojim izgledom, TECEvelvet je siguran put do decentne elegancije, ali i visoke funkcionalnosti i dugotrajnosti.

Velvet je vrlo jednostavan za rukovanje i održavanje jer je potpuno otporan na otiske prstiju, ogrebotine i sredstva za čišćenje. Tajna se krije u inovativnom  materijalu FENIX NTM® koji stvara zatvorenu površinu koja sprečava prodiranje prašine i vode te čini materijal idealnim za primjenu u vlažnim prostorima.

Također, aktivacijska tipka Velvet je izuzetno meka na dodir, s mat površinom te je dostupna u šest tonova.

 


VISOKA DOZA STILA UTKANA U POD

Neovisno o kvadraturi, moderne kupaonice vole tuš kabine. I to praktične i elegantne walk-in modele koji stvaraju još veći dojam prostornosti, budući da prostorne barijere koju stvara tuš kadica u ovom slučaju nema, a stijenke od prozirnog stakla su vrlo transparentne. Walk-in tuševima do izražaja je došla i kanalica. Ovaj sustav za odvodnju nekoć je bio jedva vidljiv, a sada plijeni pažnju svojim atraktivnim izgledom i elegancijom.

Kanalice se vrlo neprimjetno integriraju u pod i vrlo su lake za održavanje, no unatoč svome jednostavnom dizajnu, bit će primijećene, bez obzira jesu li od čelika, stakla ili primjerice istog površinskog materijala kao i keramika kojom su okružene.

 

Foto: TECE Adria

 


DODATNI DETALJI

Postoji i niz drugih sitnih praktičnih detalja u kojima se krije jak estetski potencijal. Primjerice, galanterija poput čaša i držača sapuna i ručnika, dozator za sapun ili stalak za ručnik mogu biti jaki stilski naglasci i donijeti kupaonici dozu luksuza i elegancije. Naročito ako su od čelika, sa zlatnim ili srebrnim premazom, u tamnom staklu ili uzorku mramora.

Ne zaboravite i na ručnike, čiju boju je prilikom odabira potrebno uskladiti s ostatkom izgleda kupaonice. Oni bi se svakako trebali isticati svojom nijansom te uz praktičnu imati i estetsku ulogu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


PROMO

Komentari