Trendovi i noviteti s jednog od najvećih sajmova kupaonskog namještaja

Tražite li najnovije trendove u svijetu kupaonica i kupaonskog namještaja, jedna od najboljih europskih destinacija je Beč. U glavnom austrijskom gradu svake se dvije godine održava jedan od najvećih sajmova kupaonskog namještaja. Renomirani svjetski proizvođači ondje izlažu svoje godišnje novitete koji samo čekaju da pronađu mjesto u vašoj kupaonici.

Wall Deco
Wall & Deco

Sajam Odorfera, jedne od vodećih svjetskih kompanija u uređenju kupaonica, mjesto je s kojeg svoj put do naših domova traže najveći trendovi. Slavine, kade, tuš kabine, novi materijali i inovacije… Sve to samo je dio ponude.

Jedan od najočitijih trendova svakako je drvo koje na velika vrata ulazi u kupaonice. Dosada je taj materijal uglavnom bio rezerviran za sve ostale prostorije u domu, no sada se stvari mijenjaju. Podne obloge, ormarići, okviri ogledala, dekoracije – drvo se nalazi posvuda.

Foto via Fantastic Frank
Foto via Fantastic Frank

Uz ovaj topli, prirodni materijal, svoje mjesto u kupaonicama našli su i radijatori koji se više ne skrivaju od pogleda. Naprotiv, čak se i dodatno ističu, te uz samu funkciju grijanja, služe i kao dekoracija prostora, ili pak kao polica i vješalica.

Trendovi nisu zaobišli ni keramičke pločice. Više nisu u ponudi samo kvadratne i pravokutne pločice, već postoje razni uzorci i oblici. Ipak i dalje su vrlo popularne imitacije drveta i betona, i to najčešće velikih dimenzija.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Sudeći prema svemu, čini se da nas očekuje uzbudljiva godina kada je u pitanju dizajn kupaonica i kupaonskog namještaja.

Komentari