Noviteti u kupaonicama – funkcionanost skrivena od pogleda

Tehnologija koja u prvi plan stavlja čovjeka, ali skrivena od pogleda – tako bi se moglo opisati većinu kupaonskih elemenata koje danas nalazimo na tržištu. Najbolji primjeri toga svakako su ugradbeni vodokotlići kojima je Geberit još davne 1912. godine unio revoluciju u dizajn kupaonica. Istim stopama danas idu i ostali kupaonski elementi koji štede prostor i osiguravaju funkcionalnost.


Ugradbeni vodokotlići ne zauzimaju prostor unutar same kupaonice i vizualno daju prednost elementima poput kade, tuša ili sanitarija koje želite naglasiti, a one manje estetske komponente skrivaju. No, danas je to ipak puno više od pukog skrivanja. Sanitarni sistemi brinu o higijeni, neutralizaciji neugodnih mirisa, potrošnji vode i estetici.

Geberit
Geberit

Neki vodokotlići osvojit će vas svojim izgledom, a zatim i funkcijama. Neki suvremeni modeli imaju ugrađenu ambijentalnu rasvjetu koja se pali u noćnim satima i vašoj blizini, a kada kupaonicu napustite, svjetlo se samo ugasi.

Inovativne su i WC školjke – no, samo naizgled su to obične WC školjke. One skrivaju brojne mehanizme i funkcije. Pametna tehnologija vodi računa o čistoći korisnika pomoću unutarnjih mehanizama ispiranja i sušenja.

Geberit
Geberit

Uz klasične sifone za kade i tuš kade, za tuševe su u ponudi i oni ugrađeni u zid. Skriveni od pogleda, smješteni su uz dno i omogućuju kupaonice s prostorom za tuširanje u ravnini poda. Mogu se pronaći u mnoštvu različitih izvedbi završnih maski ili potpuno skriveni keramičkim pločicama. Sifon se jednostavno čisti skidanjem maske.

Smještanjem sifona uz zid olakšano je postavljanje hidroizolacije u cijeloj podnoj površini bez prekida, osobito ako u području tuširanja želite postaviti i podno grijanje koje osigurava ugodno tuširanje, ali i sušenje pločica kako bi se izbjeglo stvaranje gljivica. Ako ipak više volite kanalice, u mnoštvu raznolikih verzija pronaći ćete nešto za sebe.

Geberit
Geberit

Održavanje je jednostavno, a profinjene, čiste linije kupaonice – zajamčene.

Komentari