Detalji i dekoracije koje sve češće susrećemo u domovima, a daju im toplu atmosferu

U želji da naš dom izgleda moderno, prozračno i ima dovoljno svjetlosti, opremamo ga u svijetlim neutralnim tonovima, najčešće bijeloj. Rezultat može biti vrlo dobar, ali nam se ne čine dovoljno toplim kao oni koje viđamo na fotografijama takvih istih domova po časopisima. Detalji i dekoracije su ključni za postizanje toga dojma

 

 

Sve češće na fotografijama domova, posebno onih na moru, susrećemo interijere u kojima prevladava bjelina. No, oni nisu hladni, dapače, iznimno su topli i poželimo se tamo teleportirati isti tren. Takav stil nije teško postići i nije potreban veliki budžet da bismo u njemu uživali.

Pa krenimo redom, što je sve potrebno? Prije svega, detalji i dekoracije…

 

ZA LJUBITELJE ŠVEDSKOG DIZAJNA: postignite sličan izgled u svojem domu

 

BOJA NA ZIDOVIMA

Zidove bojite u bijelo ili zagasite mat nijanse. Idealno će se uklopiti sve nijanse boje pijeska ili maslinasto zelenih, poput onih proizvođača Kalklitir.

 

Foto: toni_and_levi / Instagram

TABURE ILI STOLIĆ?

Unesite u dom što više prirodnih elemenata poput drvenih panjeva koji služe kao tabure ili stolić, grana koje služe kao vješalice.

Foto: Apartment Therapy

LJESTVE

Od grana vrlo se jednostavno mogu izraditi i ljestve, njihova funkcija zapravo je vješanje detalja ali i sama dekoracija u prostoru. No, ni s jednim elementom nemojte pretjerati, ali nek se tema prirodnih materijala i svijetlih boja provlači kroz cijeli interijer.

 

Svestran komad kojeg treba svaki dom. Sjajne ideje kako možete iskoristiti ljestve u interijeru

Foto: Alisa Anton / Unsplash

PLETENE KOŠARE

Još jedan element koji često susrećemo u takvim domovima  su pletene košare. Dobrodošle su u sve prostorije stana, a multifunkcionalne su. Prostora za pohranu nikad dosta, od deka i igračaka, pa sve do košara za bilje, funkcionalni i vrlo  atraktivan dekor. Dio košare možete i obojiti prugom kako bi se još bolje uklopio u vaš interijer.

 

Foto: Simon Rae / Unsplash

 


SJENILA S KARAKTEROM

Osim pletenih košara slično izgledaju i sjenila za samostojeće lampe i viseće lustere. Osim prirodnog materijala ta vrsta sjenila daje idealnu ambijentalnu rasvjetu kad zađe sunce i svijetlost prođe kroz njegove otvore.

 

Foto: Ikea

NEODOLJIVA PAMPAS TRAVA

Kad im se pridruži pampas trava i zeleno bilje, vaš dom najednom dobije osjećaj prirode u dom i cijeli ambijent poprimi smirujući ugođaj, baš kakav priroda izaziva u svakom čovjeku.

 

Foto: Alexandra Gorn / Unsplash

TAPISERIJA&TEPIH

Oni koji su iznimno kreativni i žele otići korak dalje, svoje zidove mogu ukrasiti ručno izrađenim tapiserijama, a u kutku za čitanje mogu isplesti i mali tepih.

Foto: Alyssa Strohmann / Unsplash
Komentari