MIRISI, ZLATO I KAMEN: sve što vam treba za luksuz u domu 2020. I to bez previše ulaganja

Htjeli biste malo više raskoši u svoja četiri zida, koja bi podigla cjelokupni dojam, ali ne biste puno ulagali? Pomažemo vam s tri ključna čimbenika uz koje ćete bez problema u svoja četiri zida stvoriti pravu luksuznu oazu – bez puno potrošenog novca.

 

 

Da biste osigurali luksuz u domu nije uvijek potrebno posegnuti duboko u džep ili pak promijeniti kompletan izgled prostorije. U pravilu, često je dovoljno obratiti pažnju na nekoliko ključnih detalja ili pak odabir i sklad materijala koje već imate u svom domu. U nastavku donosimo ključne elemente uz koje ćete najlakše doći do luksuza u domu.

 

1. ZLATO

Zlato već neko vrijeme visoko kotira na listama najvećih trendova kada su u pitanju interijeri. Nakon što su ga mnogi godinama izbjegavali u korist boje srebra, a potom i bronce ili bakra, zlato se prije nekoliko sezona pozicioniralo kao apsolutni must-have i izbor broj jedan za akcente u prostoru, i to u nimalo umjerenim i skromnim količinama.

Foto: Housepassion

 

2. MRAMOR

Isto vrijedi za dekore kamena. Odlučite li se za mramor, koji sad već slovi za klasik, hrabri i odvažni terrazzo ili pak kakav drugi dekor kamena, vjerujemo da ćete teško pogriješiti. Ovi provjereni saveznici naših prostora u trenu mogu bilo koji prostor pretvoriti u stilsku i profinjenu oazu, a na vama je da odaberete onaj koji najviše odgovara vašem prostoru i osobnom ukusu.

Također, iako je riječ o materijalima koje češće povezujemo s velikim površinama kao što su pločice, stol, stepenice ili radna kuhinjska površina, ovi materijali dobro funkcioniraju i u malim dozama, odnosno na ukrasima i dekorativnim elementima.

 

Foto: Scandinavian Homes

2. MIRISI

Nije uvijek sve samo u onome što vidimo. Potpuni dojam o interijerima, baš kao i o osobama, najčešće steknemo spojem svih čula, a jedan od osnovnih faktora je i miris. Za luksuzniji dojam predlažemo teže i nešto  jače mirise.

 

Foto: Lust Living
Komentari