SPREMNI ZA MAKEOVER: imamo stolice, kutne garniture, stoliće i krevete koji će vas oduševiti!

Planirate (pre)uređenje doma još ove godine i tražite preporuku za namještaj koji će vam se svidjeti ne samo svojom kvalitetom nego i dizajnom te će odoljeti trendovima? Imamo super prijedloge koji će vam biti pravo nadahnuće

 


U uređenju doma obično nam se svima dogodi da ne znamo otkuda ustvari krenuti. Puno je parametara koji su bitni prilikom opremanja životnog prostora i bitno je odrediti prioritete kao i redoslijed. Cijela priča uvijek kreće od stavljanja na papir onoga što želimo i što su naše potrebe. Također, bitno je znati kakav stil želimo i dobro se informirati o ponudi.

Tada obično nastane prvi veći problem jer nije jednostavno pronaći komade koji bi zadovoljli naše potrebe ali i želje te bili trendi i kvalitetni. Mi smo ih za vas pronašli u Dardi, mjestu pored Osijeka gdje se nalazi tvrtka Modul koja već nekoliko godina proizvodi tapecirani ali i drugi namještaj bezvremenskog dizajna a koje je tim Mirjane Mikulec često koristio u svojom projektima. Modul je nedavno otvorio i showroom u Zagrebu, pa njihove proizvode možete vidjeti i tamo.

Foto: Vanja Babić

STOLICE SA STILOM

Modeli koji se trenutno najviše traže u interijerima, bilo da je riječ o životnom prostoru, vikendici ili apartmanu za najam su oni tapecirani. Stolice presvučene mekim baršunom ili njegovom imitacijom ili pak nekom drugom debelom tkaninom ispod koje se skriva spužvasto punjenje doimaju se zbog ovakvog dizajna kao fotelje. Taj dojam potvrđuje se i kada sjednete u njih. Iznimno udobne i ergonomske, omogućuju da u njima sjedite satima.

Stoga ih dizajneri interijera nerijetko stavljaju u dnevne boravke, naročito modele s ruko naslonom, poput Modulovih Bloom stolica koje prije svega plijene svojim dizajnom. No, i u svim ostalim segmentima će vas oduševiti.

Kutna garnitura Roma; stolice Bloom (lijevo); stolice Pasha (desno), klub stolić Oval / FOTO: MODUL

UGOĐAJ KAO U HOTELU

Današnje spavaće sobe vole imati štih hotelskih soba. Stoga su udobni kreveti s tapeciranim krevetima ‘must have’, kao i stolice koje funkcioniraju kao naslonjač. Idealne su kada želite imati u spavaćoj sobi kutak za odmor i čitanje ili slušanje glazbe, a nemate prostora za veliku fotelju. Ovo je svakako i financijski povoljnija opcija.

A krevet s uzglavljem, poput ovog modernog modela Leaf, blago zaobljenih linija, unijet će dozu elegancije i luksuza, kao i topline zbog materijala kojim je presvučen ojastučeni naslon. Dojam će pojačati naslonjač Indie, inspiriran klasičnim ‘mid century’ modelima, savršenima za opuštanje.

Krevet Leaf; fotelja Indie (lijevo); fotelja Rita (desno); klub stolić Tekka i Meshroom / FOTO: MODUL

MODERNA VERZIJA UZGLAVLJA

Većina uzglavlja u spavaćim sobama novije generacije je bogatog volumena, presvučena baršunom ili njegovom imitacijom, a nerijetko s utisnutim velikim gumbima poput onih u raskošnim chesterfield modelima. No, ako niste za tu opciju koja naginje ka klasičnom luksuzu i raskoši, razmislite o modelu koji će imati modernije uzglavlje poput Stretchbeda.

Ovaj udoban model atraktivnog dizajna ima i jedan vrlo praktičan dodatak sa strane: noćni ormarić na kojem možete odložiti stolnu lampu i druge praktične sitnice koje vam trebaju u spavaćoj sobi.

Krevet Stretchbed; stolica Prizma; klub stolići Pascale / FOTO: MODUL

MODULARNA SOFA I TRENDI KOMADI U CRNOJ

Iz uređenja hotela, njegovih predvorja i soba možete crpiti ideje i nadahnuća za uređenje životnog prostora. Primjerice, ovakva sofa, stolice te klub stolić lako su zamislivi u svakome domu i lako će se uklopiti u njega. Sa sofom Cubic možete, budući da je modularna stvarati oblik svoje idealne garniture za sjedenje – prema potrebama odnosno dimenzijama prostora. Tako ćete i maksimalno iskoristiti prostor kojeg imate na raspolaganju.

Ovakva sofa savršen je primjer modernog namještaja, kao i Uno Aria stolice (na slici sasvim desno). Ruko nasloni su blago zakrivljeni i pomoći će vam da sjedenje bude maksimalno opušteno i udobno.

Stolić Unotab odgovor je za sve one koji žele upečatljive stilske naglaske u crnoj boji, koji su sada u trendu i vrlo su traženi u interijerima.

Modularna sofa Cubic; stolice Miraz i Uno Aria, klub stolić Unotab / FOTO: MODUL

 


ZAOBLJENE LINIJE ZA ELEGANCIJU I UDOBNOST

Želite li unijeti toplinu u prostor, ali biste da njime ipak vlada elegancija, svakako birajte tapecirane sofe i stolice zaobljenih linija. Ovakve linije su također i vrlo atraktivne jer su pravi trend u uređenju doma. Pored toga, zaobljene linije s ruko naslonom, poput ovih na stolicama Luna i Lunar daju osjećaj sigurnosti dok sjedite na njima, naročito ako se odlučite za model barske stolice, koji ide za šank ili kuhinjski otok.

Danas su otok i šank vrlo popularni i traženi elementi u modernim kuhinjama zbog svoje vizualne atraktivnosti, ali i funkcionalnosti jer služe kao radna ploha, odlaganje stvari te blagovaonski stol. Odlučite li se za neku pastelnu nijansu, imat ćete pravi statement komad u kuhinji odnosno blagovaonici. Također, bit će savršen dodatak i dnevnim boravcima.

FOTO: MODUL

PROMO

 

Komentari