Top 3 boje za 2017. po izboru Mirjane Mikulec

Boje kojima ćemo ukrasiti svoj dom stvar su osobnog ukusa i izbora, no ipak, neke se nijanse pokazuju popularnijim i češćim izborom od drugih.

Koje boje za nadolazeću godinu predlaže cijenjena dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, donosimo u nastavku.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Boja mente

Divna, bogata i tamna nijansa zelene iz hladnijeg spektra pokazala se ovogodišnjim hitom, osobito u kombinaciji s popularnim baršunom koji je, osim modnim, zavladao i kombinacijama u interijerima.

“Ako se i vama sviđa ova boja, predlažem da je kombinirate sa toplijim, neutralnim tonovima, kao i onim zemljanim. Tako ćete izbjeći hladan dojam i dati prostoriji ravnotežu. Po želji, možete kombinaciju začiniti i metalnim sjajem – zlatnim ili srebrnim.” – ističe Mirjana.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Siva

Svojevrsna kraljica interijera među bojama, siva je univerzalno dobar izbor jer odgovara svim stilovima, odlična je alternativa bijeloj, a ovisno o nijansi, možete postići intimnu, poslovnu, toplu ili bilo koju drugu atmosferu.

“Svjetlo siva nijansa je nepogrešiv izbor, bilo da je riječ o namještaju, osobito onom većih dimenzija poput ormara, polica, kuhinjskih elmenata ili pak o zidovima. Možda na prvu djeluje dosadno, no to je daleko od istine – izvrsno se kombinira, osobito s pastelnim nijansama ili meni dragim zelenim i plavim tonovima te žutim akcentima.”

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Pastelno ružičasta

Iako na prvu djeluje kao tipičan izbor za djevojačke sobe, ova nježna boja puno je prilagodljiviji izbor nego što se na prvu doima. “Volim ovu boju u kombinaciji sa sivim tonovima, naprosto se divno slažu i međusobno isprepliću, osobito kada tome pridodate i igru materijalima. Kombinacija može izgledati toplo i nježno, ali i vrlo profinjeno, ovisno o tome kakav stil ili dojam želite postići.” – zaključuje Mirjana.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

 

Komentari