Pripremite dom za božićnu atmosferu

Donosimo inspiraciju i ideje za blagdansko dekoriranje doma

Trendovi u svijetu interijera se mijenjaju, ali kao i uvijek, klasika je najčešće i najbolje rješenje, osobito kada je riječ o privremenom, prigodnom dekoru u domu. Baš kao što proljeće donosi zelene nijanse, cvjetne motive i prepoznatljive nježne boje, tako i zimski blagdani imaju svoj zaštitni znak kada su u pitanju interijeri – kombinacija crvene i bijele, plave i srebrne, zlatni akcenti, potpuna bjelina inspirirana snijegom i slično.

Predlažemo da odaberete dvije do tri boje koje pašu uz kolorit prostorije i jednostavno ih ponavljate u cijeloj sobi ili stanu. Tako ćete izbjeći dojam pretjeranog šarenila i postići skladan izgled.

Ove godine su u interijerima popularne i razne pastelne nijanse, posebno nijansa prljavo ružičaste. Iako na prvu ne djeluje tako, vrlo je jednostavna za kombiniranje s ostalim bojama, a slaže se jednako dobro sa zlatnim i srebrnim detaljima.

Kakvo drvce odabrati?

Točnog ili krivog odgovora nema – iako će vam zagriženi klasičari reći (i biti u pravu) da nikakav umjetni bor ne može zamijeniti ljepotu i miris pravog, svježeg drvca u domu, mnogi sve češće biraju ona umjetna. Osim same praktičnosti i jednostavnijeg održavanja (nema otpadanja iglica), danas ova drvca više ne djeluju toliko umjetno, a efekt snijega ili inja na iglicama u dnevnom boravku doista može izgledati spektakularno i čarobno.

https://www.instagram.com/p/BNgtZ4vD16K/?taken-by=mirjana_mikulec

Materijali ukrasa

Odabir materijala uvelike ovisi o dva ključna čimbenika: vlastitom ukusu i postojećem uređenju vašeg doma. Na primjer, ako je interijer pomalo boemski, mladenački ili inspiriran skandinavskim stilom koji voli prirodnost i jednostavnost, prirodni materijali i samostalno izrađeni ukrasi bit će pun pogodak. Ako je pak postor uređen u klasičnom stilu ili želite stvoriti dojam luksuza, predlažemo da birate staklene, metalne ili plastične ukrase s puno zlatnih ili srebrnih detalja.

 

https://www.instagram.com/p/BNg6C0jB9EX/?tagged=xmastree

Komentari