Trendovi i noviteti koji nas očekuju u 2017. godini

S jednom godinom na kraju, a drugom pred vratima, idealno je vrijeme da se pozabavimo idejama i novitetima koji će vladati interijerima u novoj godini. Pa pogledajmo što nas sve očekuje.

Nakon što su nekoliko godina vladale suvremene i jednostavne kuhinje visoka sjaja s minimalnim detaljima, u posljednje vrijeme sve su popularniji modeli koji predstavljaju njihovu potpunu suprotnost. Starinski motivi, detalji kakve su imale naše bake, romantičan prizvuk i nota nostalgije nezaobilazne su karakteristike ovih šarmantnih kuhinja. Njihovi glavni aduti su unošenje topline u dom i jedinstven izgled.

alvhem

Jednostavnost i suvremen izgled zato će zavdati drugim prostorijama, osobito dnevnim boravcima. Upravno je uređenje ove prostorije najbolji indikator promjena i noviteta u svijetu interijera. I u ostalim dijelovima stana minimalistički stil uređenja koji je dugo vladao dopunjava se drugim stilovima. Sve su traženiji akcentni komadi namještaja koji podižu cijeli prostor. Takvi komadi namještaja odličan su stilski začin za gotovo svaku prostoriju, ali posebno dolaze do izražaja upravo u dnevnim boravcima. Nerijetko su sami za sebe dovoljni da nekoj prostoriji daju posve drugačiji i hrabar izgled.

No, valja pripaziti kako ih i s čime kombinirati. Svaki model možemo smiriti odabirom neutralnih tkanina ili pak neki jednostavniji model klijent može dati izraditi u žarkoj boji čime će poprimiti potpuno drugačiji izgled.

Kao dio općeg pokreta vraćanja prirodi i njenoj ljepoti, drvo već neko vrijeme suvereno vlada interijerima, barem kada su u pitanju materijali. Prirodnost, toplina i univerzalnost ovog materijala čini ga nezamjenjivim od pamtivijeka, ali uvijek se pronalaze novi načini kako ga učiniti novim i drugačijim. Popularni stilovi kao što su industrijski ili skandinavski potpuno s u nezamislivi bez dodatka ovog prirodnog materijala.

ferm living

Što se tiče materijala, i dalje je sveprisutno drvo i to najviše u svjetlijim nijansama,. Posebno je zastupljeno kod blagovaonskih stolova i komoda, i to u kombinaciji s još jednim trendi materijalom – mramorom.

Trendovi u interijerima možda se brzo mijenjaju, no ipak, stil i karakter prostora ono je što ostaje imuno na zub vremena.

Komentari