TUŠ KABINA JE IN. Evo koji su trendovi u osmišljavanju ovoga dijela kupaonice

Tuš kabine su definitivno zauzele mjesto kadama u kupaonici. Praktične su, zauzimaju manje mjesta te bolje odgovaraju suvremenom načinu života. Nudimo vam nekoliko ideja kako ih možete urediti u skladu s trendovima

 

 

 

Tuš ili kada? Vjerojatno bi 80 posto vas na ovo pitanje odgovorilo u korist ove prve opcije. Ovakav ishod nimalo ne iznenađuje. Tuševi su jednostavno zavladali kupaonicama, a donio ih je moderni način života u kojem nažalost više nemamo vremena za opuštanje u kadi. Tuš je svakako i praktičnija solucija u osmišljavanju kupaonice, a ponekad i jedina, s obzirom na skučenu kvadraturu ove prostorije.

Mala površina jednostavno nam ne dopušta da u nju smjestimo kadu, pa je onda tuš – jedino rješenje. K tome, suvremeni koncepti uređenja tuš kabina sve su jednostavniji tako da izgledaju prozračnije pa ne stvaraju dojam zagušenosti.

Ako nemajte ideju kako biste uredili ovaj dio kupaonice, a spremate se na adaptaciju ili gradite novi dom i želite da ona bude u skladu s trendovima, saznajte u nastavku što je “in”!

 

WALK IN TUŠEVI

Tuš kabine u ravnini poda su trend koji se nastavlja i u 2020. godini. Poplava prilikom tuširanja neće se dogoditi zahvaljujući kosini poda u području tuša koja je usmjerena prema slivniku ili kanalicama. Ona je toliko blaga da je nećete primijetiti niti vizualno, sa strane, niti dok se tuširate. Ali je dovoljno efikasna da sva voda otječe prema odvodu.

Ako već stavljate kadu, neka ona bude tanka i elegantna. Ovakve kade ili tuš u ravnini poda idealni su za male kupaonice, jer se tako stvara prostornost i protočnost, bez dodanih naglašenih volumena i objekata.

 

Foto: Pion Poziom

 

METRO KERAMIKA

Uske, izdužene pločice pravokutnog oblika također su poželjne u modernim kupaonicama. Mat ili visokog sjaja, metro (ili subway, kako ih još zovu) pločice daju suvremen i jednostavan dizajn, ali su izvrsne i za kombiniranje s pločicama drugih dimenzija i uzoraka koji će dati neki drugi željeni štih.

Foto: Ideal Home

 

UZORAK BETONA

Iako su sva tri popularna, čini se da uzorak betona na keramičkim pločicama preuzima vodstvo nad mramorom i drvetom i postaje uzorak br. 1 u kupaonicama. Savršen je odabir za podove cijele kupaonice, jer je vrlo zahvalan i na njemu se toliko ne vide čestice prašine. Ista stvar je i s tuš kabinom. Naročito efektno će biti ako samo pod obložite ovim uzorkom keramike, ili primjerice cijelu zonu tuš kabine, kojom će se ovaj prostor vizualno odvajati od ostatka prostorije.

Foto: ElMueble

 

UNUTARNJE POLICE

Police su obavezne u svakoj tuš kabini, a trenutno su “in” one ugradbene koje izgledaju kao mini niše u zidu. One su kvalitetnije i trajnije rješenje, a i stilski se možete poigrati njima te tako podići dojam u zoni tuš kabine. Primjerice, odaberite neki drugi uzorak ili drugu nijansu od ostatka keramike koju ste postavili u dijelu gdje je tuš, a odabir možete povezati s nekim drugim akcentom iste boje u kupaonici.

Foto: Better Homes And Garden

 

STJENKA S CRNIM OKVIROM

Metalni, najčešće aluminijski okviri na vratima tuš kabine su pravi “must have”. I to ne samo za minimalističke interijere. Pazite samo da crne okvire ne zaguše drugi jaki uzorci i boje u kupaonici, jer onda okvir neće doći do izražaja. Druga solucija su crne ručke na vratima tuš kabine, koje stvaraju dojam kao da ulazite u drugu prostoriju. Osim tuš stijena u formi “vrata”, u trendu su i one koje su fiksno postavljene samo s jedne strane, i to na onoj strani gdje je glava tuša, kako voda ne bi prskala okolo.

Foto: Dray Design Groups / Houzz

 

 

ILI BEZ OKVIRA….

Stijenke bez okvira također su vrlo popularne i čine cijeli prostor transparentnim. Tako se tuš doima kao dio prostora. Potrebno je samo da staklene stijenke budu dobro pričvršćene s dvije strane, a dodatna sigurnost je šipka koja povezuje rub stijenke sa zidom.

Foto: Colin Poole

 

CRNE ARMATURE

Pored crnih okvira na stijenkama tuš kabine, ono što dizajneri trenutno preferiraju su i crne armature – glava i crijevo tuša te miješalice. Obavezno ih bojom povežite s nekim elementima u kupaonici – crnim ručnikom, radijatorom, miješalicom iznad umivaonika, policom, dozatorom za sapun…

Foto: Remodelista

 

…A I ZLATNE ĆE BITI PUN POGODAK

Mjedene ili zlatne također su tražene. One pak unose dašak raskoši i glamura, ali i retro štiha. Pored zlata na umivaoniku ili miješalici, unesite ovaj plemeniti sjaj i u tuš kabinu.

Foto: Ideal Home

 

Komentari