THINK PINK: ružičasta boja je odrasla i izgleda bolje nego ikad

Zaboravite na sve što znate o ružičastoj boji jer ona stiže u novom ruhu. I s puno stila.

 

 

Desetljećima simbol djevojačkog šarma i naivnosti, ova mnogima omiljena boja ulazi u interijere na nov, svjež i vrlo moderan način. Ružičasta boja sada više nije rezervirana samo za sobe djevojčica, već osvaja sve prostorije doma, od spavaće sobe i dnevnog boravka pa sve do kuhinje i kupaonice.

Sjajno izgleda u kombinaciji s neutralnom paletom boja koja je trenutno veliki hit u interijerima i, ako je želite u malim dozama, predlažemo da odaberete nekoliko detalja u ovoj šarmantnoj boji i začinite svoj dnevni boravak s malo vedrine koju će ružičasta boja nesumnjivo unijeti.

Foto: Three Birds Renovations

 

No, ne bojte se ni eksperimentiranja s većim komadima namještaja ili plohama. Odaberete li kakvu puderastu nijansu ili pak prljavo rozu, sjajno će izgledati na velikim površinama kao što su primjerice trosjed ili pak krevet, ali i zidovi u bilo kojoj prostoriji.

Posebno osvježavajuće će izgledati u kuhinjama odaberete li pak fronte u nekoj nježnoj nijansi ružičaste. Ona će pak odlično izgledati uz popularni mramor, ali i terrazzo ili pak – beton. Na vama je samo da odaberete stil koji želite postići, a ružičasta boja sama će odraditi ostalo. To je čini svestranijom no što se doima na prvu.

Foto: Three Birds Renovations

 

Ova se nježna boja odlično slaže s trenutno vrlo popularnim geometrijskim oblicima, crnim akcentima i Art Deco elementima, što je čini odličnim odabirom za eksperimentiranje s raznim stilovima.

Foto: Zara Home

 

Osim u gore spomenutim kuhinjama, sjajno izgleda i u kupaonicama, pa je tako sve češći izbor za sve one koji traže nešto drugačije i odvažnije u ovoj prostoriji. Imate li (ili planirate) kupaonicu u jednostavnim i neutralnim nijansama, elementi poput umivaonika idealan su odabir koji jamči originalnost i stylish efekt.

Isto tako, odličan je odabir i za keramiku. Zašto ne biste dio zidova (ili sve) obložili keramičkim pločicama u nekoj nježnoj ružičastoj nijansi? Za još jači stilski dojam, birajte akcente u crnoj boji i terrazzo kao primjerice podnu oblogu ili plohu kupaonskog ormarića.

foto via: Mystalk

 

Za sve vas koji biste ipak eksperimentiranje s ovom bojom ostavili za dnevni boravak, predlažemo da se odvažite na trosjed ili fotelju u ružičastoj nijansi. Ovi komadi odlično će izgledati u kombinaciji sa sivom i neutralnim bojama koje većina nas ima u dnevnom boravku pa će pokoji komad u rozoj boji poslužiti kao pravo osvježenje.

Foto: Three Birds Renovations

 

Alternativno, birajte manje komade kao što su tabure, vaza, ukrasni jastučići ili kakva deka kojom ćete ukrasiti sofu ili fotelju. Za moderan i svjež look bilo koje prostorije, držite se mramora, ratana, zlatnih akcenata i terrazza. Oni će ovoj nježnoj boji dati svjež i hrabar izgled bez efekta dječje sobe.

U nastavku donosimo najbolje komade u ovoj trendi boji. Neka stilske igre započnu!

 

Komentari