ZIMA SA STILOM: kako “ugrijati” prostor i kako nam novi sustavi za grijanje mogu pomoći u tome

Zima je mnogima mrsko godišnje doba. Ipak, ovo doba u godini ima svojih čari, posebno ako se ušuškate u toplini svog doma i na miru počnete planirati i ostvarivati sve svoje novogodišnje odluke.

 

 

 

Na početku godine svi mi razmišljamo o tome kako poboljšati svoj život, kao i svoj životni prostor. Mnogi od nas bi htjeli promijeniti svoja četiri zida i osvježiti interijer, a kada jednom krenemo u promjenu onda je teško stati dok ne napravimo sve što smo naumili. Prepoznali ste se? Odlično!

Imamo nekoliko sjajnih stilskih ideja s kojima ćete imati topliji dom. Idealno bi bilo kada ne bismo morali ugrađivati radijatore ili čistiti peći na drva… no, možda postoji rješenje i za to.

 

STILSKI SAVJETI: KAKO “UTOPLITI” PROSTOR

Foto: House Beautiful / Ekosen

Stara garnitura dominira dnevnom sobom i sve vam izgleda nekako “hladno”? Imamo rješenje. Ubacite novi tepih koji će dati teksturu, mekoću i toplinu. Osim toga, uz koji mekani jastučić u boji ili toplu deku od umjetnog krzna, vaša će se dnevna soba u tren oka transformirati!

Trik za postizanje topline u interijeru svakako je i rasvjeta. Ako imate LED žarulje, birajte one koje nemaju plavo hladno svijetlo, već upravo suprotno. Uz lampu u kutu sobe ili nekoliko stolnih lampi, cijeli interijer će izgledati ugodnije.

Ako vam to nije dovoljno, onda je vrijeme da razmislite o promjeni sustava za grijanje.


PRAKTIČNI SAVJETI: NOVE IDEJE ZA GRIJANJE

Foto: Ekosen

Zadnjih nekoliko sezona svjedočimo kako su zime sve dulje, a kada se temperatura spusti ispod ništice, onda prije svega želite pojačati grijanje. Kako bi smanjili troškove grijanja, imamo novi prijedlog koji dolazi iz Ekosen-a.

Riječ je o infracrvenim panelima koji se postavljaju na strop ili na zid, te se mogu lagano prilagoditi bilo kojem interijeru.
Osim toga, antialergijski su i ne dižu prašinu što ih čini savršenim odabirom za sve koji pate od alergija. Posve su u skladu s novim ekološkim trendovima koji paze i čuvaju okoliš.

IC paneli ne ispuštaju štetne plinove i vrlo su povoljni za ljudsko tijelo. Možete birati panele u obliku ploče koji ujedno mogu biti i ogledala, umjetnička djela ili fotografije – tako dodajete novu estetsku dimenziju prostoru


Foto: Ekosen

No, ono što je iznimno bitno jest da je riječ o štedljivom načinu grijanja – dom će biti topao cijelu jesen i zimu, a vi ćete, tvrde u Ekosenu, imati znatno manje troškove nego prošlih godina. Isto tako, uštedjet ćete već prilikom ugradnje jer IC paneli ne zahtijevaju velike pripremne radove.

Lijepi su, praktični, i ispunjavaju glavni zahtjev – griju prostor. Kako funkcioniraju u stvarnom životu? Pogledajte u videu iskustvo mame Željke Lončar Stanković iz Ludberga, a više o IC grijaćim panelima možete saznati na LINKU.


Komentari