SEZONA GRIJANJA: kako riješiti problem zadržavanja topline u prostoriji

Polako smo ušli smo u sezonu grijanja i sve što nam treba jest topao i ugodan dom. No, mnogi od nas imaju problema sa zadržavanjem topline u prostorijama. Saznajte na koji način možete poboljšati učinkovitost grijanja u svom domu.

 

 

Jesen je donijela potrebu za zagrijavanjem prostora jer teško je funkcionirati i osjećati se ugodno u prostoru kada unutarnja temperatura padne ispod 20 stupnjeva. Stoga je sezona grijanja u punom zamahu! Ono što nam počesto predstavlja problem kod zagrijavanja prostora jest zadržavanje topline. Razlog tomu je uglavnom slaba izolacija. Kako na jednostavan i brz način doskočiti tome problemu te imati uvijek topao dom, otkrili su nam stručnjaci iz tvrtke Ekosen.

Njihovo rješenje je i pomalo neobično, jer smo rijetko u prilici čuti da boja može doprinijeti zadržavanju topline u prostoru. No, Thermosun boji je to doista moguće.

Foto: Shutterstock / Ekosen

 

“Sama boja je sastavljena od materijala koje koristi i NASA za bojanje svojih letjelica, a može, zahvaljujući vakumiziranim keramičkim česticama, izdržati i promjene temperature veće od 2000 °C. Thermosun boja sadrži naime čestice koje nadopunjuju boju i koje nude sasvim drugi način ponašanja prema toplini tako da odbijaju toplinu natrag u prostor”, kažu stručnjaci iz Ekosena.

Riječ je o boji koju nanosimo kao i svaku drugu, no zahvaljujući svojim svojstvima, ona u prostoru djeluje kao unutarnja fasada. Zanimljivo je da se boja može tonirati prema želji vlasnika i dizajnu interijera.

 

Foto: Ekosen

 

“Njome se obojaju unutarnji zidovi u prostori i na osnovu toga možete uštedjeti još 20 posto više energije”, ističu.

Uz standardne grijaće sustave, ovakva boja najbolje se nadopunjuje s infracrvenim panelima. Riječ je o panelima koji funkcioniraju kao sunce – zagrijavaju predmete i na taj način griju prostor. Paneli tako zagrijavaju i zidove obojene Thermosunom, što pridonosi boljoj energetskoj učinkovitosti.

Foto: Ekosen

Ono što je zanimljivo kod infracrvenih panela je njihov dizajn, koji je lako uklopiti u svaki prostor. Ne zauzimaju puno mjesta, a nije na odmet ni ušteda koja je, prema riječima korisnika, višestruka u odnosu na, primjerice, grijanje na plin.

Sve dodatne i korisne informacije o thermo sun boji kao i IC panelima možete saznati u video prilogu!

Komentari