Kako su guze s celulitom osvojile Instagram – i zašto je to baš super.

Pratite li bilo koju utjecajniju modnu influencericu, sigurno ste već vidjeli pokoji komad s potpisom Anisse Kermiche na svom Instagram feedu.

 

 

Anissa je osvojila svijet svojim neobičnim i odvažnim vazama, posudama i teglama koje slave žensku figuru, a na krilima sveopćeg pokreta osnaživanja žena i slavljenja njihovih različitosti, ni ne čudi što su nesavršeni, drugačiji i, nazovimo ih – iskreni – radovi ove kreativke munjevitom brzinom osvojili simpatije Insta-društva.

via @monikh

Žensko je tijelo inspiracija od pamtivijeka, no posljednjih smo desetljeća svjedoci slavljenja i promicanja nerealnih prikaza tijela pripadnica ljepšeg spola koja ne samo da narušavaju samopouzdanje svih onih koji ne odgovaraju zamišljenom i gotovo nestvarnom stereotipu, već i posebno osjetljivih mladih djevojaka. Upravo ovdje nastupaju proizvodi s Anissinim potpisom.

Ova je hit vaza iz H&M-a osvojila Instagram i Pinterest!

Dok su donedavno ženske obline bile korištene isključivo kao motiv u svom idealnom i savršenom obliku, Kermiche (kao i neki drugi brendovi) slavi upravo nesavršenosti i jedinstvenost svakog ženskog tijela. Tako nijedna njena vaza inspirirana primjerice ženskim bokovima i guzom nije savršenih dimenzija niti idealnog oblika koje smo, ruku na srce, navikli viđati.

Inače, kako objašnjava Anissa, njeni radovi su samo prirodni nastavak sveopćeg trenda koji slavi žensko tijelo, a u intervjuu za Harpers Bazaar istaknula je da je priroda za nju asimetrična i kao takva uvijek interesantnija i oku privlačnija.

DEKORACIJA KOJA TO NIJE: 3 neočekivana ukrasna dodatka za dom

Foto: matchesfashion.com

Anissa se, inače proslavila svojim nakitom, a studirala je- ni manje ni više nego – informatiku. Kako se toga brzo zasitila, odlučila se okušati u nečemu posve drugačijem. Nakon uspjeha i interesa koji je postigla s izradom nakita, Anissa se posve slučajno našla i u kreiranju vaza. “Love handles”, njen najpopularniji komad do sada nastao je posve slučajno – nije mogla pronaći ništa slično, pa je stoga izradila ono što je zamislila.

DALEKO OD GRADSKE VREVE: zavirite u topao obiteljski dom mlade blogerice

Vaza je brzo osvojila simpatije njenih prijatelja, zatim i poznanika, a lista interesenata rasla je brže no što je uopće mogla očekivati. Kasnije su nastali i drugi jednako zanimljivi komadi poput “My New Breast Friend” i “Popotin”.

foto: Anissa Kermiche

OVU HIT VAZU VEĆ SU NABAVILE SVE BLOGERICE: pogledajte kako izgleda!

U doba kada je pritisak na mlade djevojke i cjelokupni ženski rod sve veći, osobito na krilima Instagrama koji najčešće služi kao poligon za plasiranje idealne verzije sviju nas, ovakvi su nam pojedinci itekako potrebno osvježenje. Kermiche nas svojim skulpturalnim proizvodima podsjeća na to da trebamo slaviti individualnost i jedinstvenost, inkluzivnost i različitost, a ne težiti tome da svi izgledamo savršeno i isto.

Foto: matchesfashion.com

Keramika je, otkriva ova kreativka, idealan medij za to da se žensko tijelo prikaže onakvo kakvo doista jest – sa strijama, celulitom i drugim nepravilnostima. U svijetu gdje nas svakodnevno bombardiraju savršenim tijelima, ovo je možda upravo onaj mali podsjetnik koji nam svima treba da se podsjetimo kako savršenost zaista nije ono čemu bismo trebali stremiti, već upravo suprotno – prihvaćanju i slavljenju nesavršenosti.

ZABORAVLJENI KLASIK: visilice koje smo svi imali vraćaju se u modu!

Foto: matchesfashion.com
via @emilyweiss

foto: anissakermiche.com

Komentari