KLASIK ODLAZI U PROŠLOST: ova hit boja za zidove sve se manje koristi

Nakon bijele, koja je dugo dominirala interijerima pod utjecajem skandinavskog stila, sada i siva boja za zidove polako postaje sve rjeđi izbor dizajnera interijera, arhitekata, ali i laika koji preuređuju svoj dom.

 

Siva je boja za zidove bila godinama prvi izbor onih koji ne žele sterilan i dosadan izgled, ali niti pretjerano agresivnu boju kojoj će morati prilagoditi izbor namještaja i dodatno si zakomplicirati (pre)uređenje doma. Upravo njena svestranost, prilagodljivost i široka paleta nijansi koja je jamčila da će svatko pronaći savršenu nijansu za sebe. Neovisno o tome je li riječ o dnevnom boravku, kuhinji, spavaćoj ili čak dječjoj sobi, siva je bila izbor s kojim je zaista teško pogriješiti. Tamnije nijanse lijepo naglašavaju linije namještaja, osobito onog u bijeloj boji, a svijetle su nijanse nude oku ugodnu i nježnu pozadinu koja se savršeno slaže s pastelnim bojama, pogotovo onim ružičastom.

Foto: Alvhem

Kako osvježiti dnevni boravak kojim dominira siva boja

S obzirom na njenu sveprisutnost i obožavanje od strane stručnjaka za interijere, ne čudi nas što je došlo do svojevrsnog zasićenja ovom bojom za zidove.

Dodajmo tome i da su nijanse sive našle zaista dostojnu zamjenu u vidu niza toplih i bež nijansi. One pružaju gotovo jednaku svestranost kada je riječ o kombiniranju s drugim bojama, ali i dozu topline koju siva teško može pružiti.

Foto: Janne Olander for Stadshem

Blogeri, Instagram influenceri, stilisti i dizajneri već su prigrlili ovu nježnu i ugodnu paletu boja.

Ipak, do potpunog odbacivanja sive boje zasigurno neće doći. Ona će i dalje biti odličan i siguran izbor za sve one koji žele lijep, ugodan i stylish dom, no trendovi koji se danas sve češće izmjenjuju prednost pak daju nekim novim bojama. U našoj galeriji pogledajte izbor odličnih interijera kojima dominira siva boja za zidove, ali i namještaj, dekoracije i sl.

Volite li ipak nešto tamnije nijanse, inspirirajte se i bojama dragulja koje su savršen izbor za hladniji period godine.

BOJE DRAGULJA: jesen u interijerima nikad nije bila tako uzbudljiva

Komentari