ZELENE KUHINJE? APSOLUTNO DA! Donosimo divne kuhinje kojima vlada zelena boja

Poznato je da zelena boja, zbog svoje neraskidive veze s prirodom, pozitivno djeluje na raspoloženje. Zašto je onda ne bismo unijeli i u svoj dom? Iako su neutralne boje najčešći izbor pri uređenju kuhinja, pokazat ćemo vam da su zelene kuhinje itekako pravi odabir.

 


Zelenu boju u kuhinju možete unijeti neovisno o stilu. Ovisno o nijansi, odgovarat će svakom stilskom izričaju – od tradicionalnog do suvremenog. Tako će mint ili maslinasti ton odlično pristajati tradicionalnijim kuhinjama s frezanim frontama.

Foto: Neptune Henley

Zelenu u ovakve kuhinje možete unijeti i pokojim starim komadom namještaja koji će dodatno naglasiti odabrani stil.

GENIJALAN SPOJ: umirujuće nijanse zelene, zlatna i drvo u modernoj obiteljskoj kući

zelene kuhinje
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kada je riječ o suvremenim kuhinjama, ovdje će se odlično uklopiti duboke, smaragdne nijanse baš kao i oni jaki zeleni tonovi. Razlog tome je što se u suvremenim kuhinjama zelena često kombinira s crnom kao i s dekorom mramora ili nekog drugog kamena.

Zelene kuhinje tako mogu odisati luksuzom kada se kombiniraju tamnije nijanse s mramorom ili zlatnim akcentima. Isto tako, zelene kuhinje mogu imati i skandinavski ili vrlo suvremeni dojam.

KUHINJA, BLAGOVAONICA I BORAVAK: pronašli smo trendove i ideje za najomiljeniji dio doma

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri  / Foto: Sanja Jagatić

zelene kuhinje
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

U takvom će vam slučaju odličan odabir biti čak i boja kadulje koja trnutno uživa veliku popularnost i odlična je za kombiniranje s neutralnim nijansama.

Foto: Bjurfors

Naravno, ovo nije pravilo, svaka će se nijansa, dobrim kombiniranjem materijala i dekora, odlično uklopiti u željeni stil.

NOVA KUHINJA: devet pitanja koje morate postaviti prije opremanja

Ako se ne želite obavezati i dugi niz godina imati zelene fronte, ovu boju možete provući kroz zidove ili manje komade namještaja.

ZELENE KUHINJE
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Zelena je smirujuća, ali vrlo svestrana boja koja, ovisno o nijansi, može pružiti odličnu podlogu za bilo koji stil ili pak ukus. Na vama je samo da odaberete nijansu koja će vam pomoći da svoju ideju i ostvarite.

Foto: Ideal Home

 

 

Komentari