Ratan: idealan materijal za ljetni makeover doma, vikendice, terase…

Namještaj od ratana, praktičnog, dugotrajnog i lakoodrživog pletenog materijala nije samo rezerviran za terase i balkone. Njime vrlo povoljno možete opremiti i bilo koji kutak svoga doma i usto biti u trendu

 

Ne samo da je zavladao terasama i balkonima, već se polako preselio i u interijere. Tako ga možemo vidjeti u dnevnim boravcima, a odlično se snašao i u dječjim sobama. Ako ste spremni prigliti ovaj vječni klasik koji se vraća na velika vrata, donosimo nekoliko savjeta kako ga uklopiti u svaki interijer.

 

1. Ne zaobilazite buvljake i sajmove
Možda se idealan i originalan komad namještaja već neko vrijeme skriva na vašem tavanu ili pak u susjedovom dvorištu. Ako to nije slučaj, prije no što se zaputite u trgovine namještajem, provjerite možete li kakav vintage komad spasiti od propadanja na kakvom sajmu, od preprodavača starog namještaja i slično.

 

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

2. Uzmite boju i kist u ruke
Ako ipak jeste te sreće pa se negdje na tavanu ipak skriva kakav odbačeni komad namještaja, to ne znači da ga ne možete osvježiti bojom. Tražite li način kako u monotonu prostoriju unijeti malo živahnosti, obojajte stolicu u neku jarku boju. Ako je potpuna bjelina ili sklad ipak vaš izbor, zašto je ne biste prebojali u bijelo?

 

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

3. Ne tragajte za stolicom od ratana pod svaku cijenu
Možda su pletene stolice prvo što vam padne napamet kada pomislite na ratan, no i stolići, taburei ili čak ogledala svakako će poslužiti svrsi.

 

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

Foto: Sisters’ Winery

 

4. Ljuljačka od ratana
Možda i najveći razlog popularnosti ratana su pletene ljuljačke koje će, dodate li im kakvu dekicu i jastučić, zasigurno postati vaše omiljeno mjesto za čitanje ili naprosto uživanje.

 

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

5. Neobični oblici
Pleteni je namještaj poznat po neobičnim oblicima. Ne morate strahovati kako će se uklopiti u vaš dom, možda je odvažnan dizajn upravo ono što vašem domu treba za vintage štih.

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

6. Spavaće sobe – zašto ne?
Namještaj od rata nije rezerviran samo za eksterijere i eventualno dnevne boravke – pleteno uzglavlje ili noćni ormarići izgledaju odlično.

 

Foto: A Vintage Splendor

 

7. Ratan nije rezerviran samo za eklektiku i vintage interijere
Mislite li da se ovakav namještaj neće uklopiti u vašu modernu priču, potražite stolice ili druge komade namještaja koji kombiniraju metal i ratan, kao što je ova stolica modernog oblika s metalnim postoljem.

 

foto via Homedit.com
foto via Homedit.com

 

Foto: Pinterest

 

Via: Homedit.com

Komentari