TRENDOVI U KUPAONICI: pet popularnih rješenja koja trebate upoznati

Trendovi u kupaonici nikada nisu bili uzbudljiviji! Mnoštvo različitih ideja i stilova, originalni detalji, doza luksuza te spa ugođaj je ono što se traži u modernim kupaonicama. Nudimo vam nekoliko ideja za inspiraciju!

 


Osmišljavanje kupaonice spada u one zahtjevnije kada je uređenje životnog prostora u pitanju. Riječ je o prostoriji koja treba zadovoljiti nekoliko funkcija i u kojoj zbog male kvadrature sve mora biti dobro raspoređeno i izvedeno u centimetar. Veliki saveznik u tome je priprema – pomno planiranje koje uključuje i konzultiranje sa stručnjacima (prodajnim predstavnicima u salonima kupaonske opreme, dizajnerima i majstorima) te potraga za inspiracijom kojom ćemo preciznije definirati i uobličiti svoje želje i potrebe.

U suradnji s Kolpasanom donosimo vam nekoliko trendova koji slove za najpopularnije, a dizajneri im predviđaju dug vijek. Dakle, ovo su trendovi koji u sebi imaju i bezvremenski štih pa će vaša kupaonica godinama izgledati privlačno!

Kako bi se što bolje pripremili za projekt uređenja kupaonice, svratite u zagrebačku Arenu od 23. do 25. rujna, na InDizajn sajam. Na štandu br. 14 očekuje vas Kolpasan sa svojim izborom kupaonske opreme – pronađite inspiraciju te zatražite kupon s posebnim sajamskim popustom od 15% koji možete iskoristiti do kraja ove godine u salonu Kolpa Zagreb.

Promo foto/Kolpa

1. TAMNE BOJE

Pored keramičkih pločica velikih dimenzija s uzorcima betona, mramora i drveta, upečatljive rasvjete i okruglih ogledala s tankim okvirom ili bez njega, postoji još nekoliko vrućih trendova u svijetu kupaonica. Dizajneri ističu kako kupaonice nikada nisu izgledale uzbudljivije, a stilski toliko raznolike.

Jedan od trendova koji se možda neće svima svidjeti na prvu su tamne boje. Moderne kupaonice doista vole tamne pločice i ormariće, i to najčešće crnu, antracit sivu, tamno plavu i tamno zelenu.

Crna i siva unijet će dubinu, dramatiku i eleganciju u prostor, dok će tamno plava donijeti smirenost i opuštenost. Tamnije nijanse zelene osvježavaju prostor i stvaraju poveznicu s prirodom, naročito ako u uređenje uključite tapete s motivima prirode ili tegle sa zelenilom.

Promo foto/Kolpa

Pored ormarića i keramike, tamne boje, prije svega antracit siva i crna vrlo su popularne na sanitarijama – umivaonicima, školjkama a u novije vrijeme i na plitkim kadicama za tuš kabine. Izgledaju neodoljivo, zar ne?

Promo foto/Kolpa

2. CRNI AKCENTI

Tamne boje traže određenu odvažnost, na koju se nekad nije lako odvažiti. No, ako se ipak odvažite, imat ćete kupaonicu koja će privlačiti poglede, a detalji u šarenim uzorcima i zelenilo podići će i otvoriti prostor.

Promo foto/Kolpa

No, ako ste ipak za opciju svjetlijih nijansi, a privlače vas tamne boje, uvijek ih možete uključiti u uređenje kupaonice u vidu tamnih akcenata. Prije svega, razmislite o crnim akcentima na armaturama (slavinama i tuševima), galanteriji (dozator sapuna, vješalica, wc četka, držač toaletnog papira) ili detaljima (ručke li rubovi ormarića). Također, moderne staklene pregrade imaju super crne akcente – metalne profile koji definiraju prostor.

Promo foto/Kolpa

3. DRVENI ORMARIĆI

Udobnost i toplina te prirodni touch je ono što svi želimo u svojoj kupaonici. No velike keramičke i staklene površine te umivaonici i kade znaju djelovati pomalo hladno. Namještaj od punog ili uzorka drveta je pravo rješenje. Predlažemo ormariće ispod umivaonika, kao i one pored njega te police od uzorka hrasta čija hrapava površina vjerno dočarava teksturu pravog drveta te doprinosi većoj dozi prirodnosti.

Kako su crni akcenti vrlo traženi u kupaonicama, razmislite o modelima namještaja od drveta s uskim, crnim linijama koje će biti vrlo primjetan detalj. One će podići ormare i komode s ladicama na viši estetski nivo.

Promo foto/Kolpa

4. SAMOSTOJEĆE KADE

Iako su im tuš kabine zbog ubrzanog načina života, želje za većom praktičnosti i skučenom kvadraturom kupaonice opasna konkurencija, kade uvijek imaju svoje vjerne poklonike. Idealno bi bilo kada bi oba elementa imala svoje mjesto u kupaonici, jer ćete tako zadovoljiti sve potrebe – od tuširanje koje kratko traje pa sve do trenutaka opuštanja u kadi koji nas oslobađaju stresa i napetosti te nam pune baterije.

Stoga obavezno, ako to kvadrati dopuštaju, nagradite sebe kadom u kupaonici! I to modelom samostojeće kade koji još više pojačava spa ugođaj. Samostojeća kada donosi dozu luksuza i elegancije pa će vaša kupaonica s njom izgledati poput one u hotelu s pet zvjezdica.

Promo foto/Kolpa

5. RETRO ORMARIĆI

Kupaonski ormarići su nezaobilazni elementi svake kupaonice. I kada je kupaonica doista mala, uvijek postoji mjesto na koje ih možete staviti – ispod umivaonika. Tako ćete riješiti problem odlaganja higijenskih potrepština, kozmetike, sredstava za čišćenje, prljavog rublja…

Promo foto/Kolpa

Pored ormara ravnih pročišćenih linija, s uzorkom drveta, vrlo su traženi oni sa zaobljenim rubovima koji nas podsjećaju na dizajn namještaja iz 70-ih. Pored toga što su bezopasniji i omogućavaju bezbrižnije kretanje kupaonicom, ovi retro naglasci, pojačani crnim linijama ili zanimljivim ručkama bit će glavna atrakcija u kupaonici.

Promo foto/Kolpa

PROMO

 

Komentari