Odabir završnih detalja za kupaonicu

U svim prostorijama završni detalji imaju posljednju riječ u stvaranju konačnog dojma. Kako ih u kupaonicama ima nešto više nego drugdje, oni su najvažniji za konačno vizualno zatvaranje cjeline.


Ručnici, više vrsta rasvjetnih tijela, kupaonski tepisi, higijenske potrepštine – sve su to detalji koji itekako utječu na izgled ove prostorije. Katkad samo boja ručnika u jednobojnim kupaonicama može brzo, jeftino i učinkovito popraviti atmosferu prostora, kao i primjerice vrsta i razmještaj biljaka. Neki od elemenata koji mogu drastično utjecati na vizuru svake kupaonice su primjerice zasebna, veća ogledala s izražajnim okvirima klasičnih ili neobičnih linija, postavljanje antikne stolne lampe na kupaonski ormarić jednostavnih linija ili uokvireni posteri različitih motiva.

MMI
MMI

U završne detalje mogu se svrstati i zavjese na prozorima i kadama, zanimljive posude za tekući sapun ili mirišljavu sol za kupanje, vaze za rezano cvijeće, svijećnjaci… Osim boja, oblika i materijala, važno je naglasiti i važnost vizualnog učinka samog načina razmještaja završnih detalja. Primjerice, umjesto postavljanja toalet papira na uobičajene držače, veći broj rola se može postaviti na zidnu policu na način da čine zanimljiv dekorativni element. Slično se može napraviti i s ručnicima ako ih se, umjesto uobičajenog načina vodoravnog slaganja, složi u više rola.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

U kreativnom smislu, ovo je najzanimljiviji dio uređenja, gdje možete prepustiti mašti na volju i stvoriti atmosferu kakva vam najviše odgovara. Ujedno, volite li promjene, upravo pomoću detalja možete učiniti prava mala čuda i kreirati prostor kupaonice kakav god vam odgovara.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari