Prije i poslije: novo lice stare i dotrajale kupaonice koja je vapila za preuređenjem

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec posve obnovio staru i dotrajalu kupaonicu koja je vapila za adaptacijom. I to temeljitom, koja je morala uključivati nove zidne i podne obloge, kupaonski namještaj. Ovo je bila prilika i da stara nezgrapna kada bude zamijenjena modernijom verzijom, odnosno tuš kabinom

 

Kupaonice su počesto ona mjesta u domu koja godinama čekaju adaptaciju. Razlog prije svega leži u visokoj sumi novaca koju moramo izdvojiti, naročito ako adaptacija uključuje i promjenu instalaciju i ravnanje zidova i podova. Pored toga, adaptacija podrazumijeva veliku količinu prašine jer je riječ o ozbiljnim i zahtjevnim građevinskim radovima te činjenici da kupaonica barem par dana neće biti u funkciji.

I kupaonica u jednoj staroj zgradi čekala je godinama bolja vremena i šansu za novi izgled. Patila je od starih, dotrajalih sanitarija, požutjelih i popucanih fuga između pločica, neatraktivnih komada namještaja. Također, kupaonica nije bila u potpunosti funkcionalna jer vlasnici nisu imali mjesta za sušilicu rublja, a dragocjene kvadrate zauzimala je glomazna kutna kada. Sliku kupaonice narušavao je i bojler, koji je tim Mirjane Mikulec odlučio sakriti u crni elegantni ormarić sjajnih fronti. Problem nedostatka prostora za sušilicu riješen je ugradnjom tuš kabine umjesto klasične kade.

Kupaonica je, prema želji vlasnika, uređena u jednostavnom stilu i bez suvišnih detalja i naglašenih uzoraka. Prevladavaju neutralne nijanse bijele, bež i svijetlo sive s crnim akcentima. Za podne pločice odabrane su one s uzorkom drveta, a za zidne bijele velikog formata, što je savršeno rješenje za male prostore. Unutar tuša stavljena je keramika s malo naglašenijim vintage uzorkom, kako bi se, uz crni ormarić i ogledalo, stvorio dodatni stilski akcent i kupaonica dobila na osobnosti.

 

 

PRIJE

 

InDizajn

 

POSLIJE

 

InDizajn

Komentari