Ideje, savjeti i trikovi za opremanje malih kupaonica

Opremanje male kupaonice može biti pravi izazov jer to su prostorije koje uvijek moraju sadržavati osnovne elemente. Također, neovisno o kvadraturi, one moraju biti praktične i na koncu, oku ugodne.

Jedan od najboljih načina kako kupaonicu učiniti vizualno većom je korištenje svjetle podne i zidne obloge. Bilo da je riječ o keramičkim pločicama ili kolem drugom materijalu, bijela, bež, svjetlo siva i druge neutralne boje uvijek su dobar odabir.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Dobar trik kojim možete prostor učiniti većim svakako je i veliko ogledalo na jednom od zidova, a razmislite i o izradi namještaja po mjeri umjesto onog gotovog, kao i o ugradbenim vodokotlićima. Prilikom stvaranja tlocrtnog rasporeda vodite računa o estetskom faktoru – WC školjku je bolje smjestiti u kakvu nišu ili sa strane nego nasuprot vrata.

Via: Stadshem
Via: Stadshem

Kada zauzima više mjesta pa je bolje dati prednost tuš kabini, a radi osjećaja prozračnosti, birajte klizna, prozirna vrata. Kupaonice nisu prostorije koje se preuređuju svako malo već je obično radimo s namjerom da traje i da dobro izgleda i za nekoliko godina. Na koncu, vodite računa i o rasvjeti. Uz onu središnju, dobro je osigurati i dodatnu rasvjetu iznad umivaonika ili ogledala.

Tako će se prostor doimati većim, a ujedno bit svjetliji i napokon, ljepši.

Komentari