TAMNE BOJE U KUPAONICI: trend koji nipošto ne biste trebali zaobilaziti

S obzirom na kolorističke trendove u uređenju kupaonica, mogli bismo reći da su crna i antracit siva nova bijela. No, mnogi ih i dalje izbjegavaju. Dajte im šansu, a za ohrabrenje, nudimo vam nekoliko ideja…

 

 

Nismo skloni tamnim bojama u kupaonici, a naročito ne crnoj i antracit sivoj. Zbog manje kvadrature kao i nepostojanja vanjskih otvora, u ovoj se prostoriji, kada je izbor boja u pitanju, radije opredjeljujemo za svjetlije nijanse, prije svega bijelu. Kupaonica tako može djelovati prostornije i prozračnije, no kako to nije prostorija u kojoj puno boravimo, možete si dopustiti i tamnije nijanse poput zelene, plave ili primjerice antracit sive i crne. I to ne samo u ulozi naglasaka.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri s asortimanom iz Petrokova / Foto: Darko Mihalić

Nove stilske tendencije u kupaonicama donijele su prije svega tamno-sivu i crnu kao one koje dominiraju. I pokazale su nam da ove dvije boje mogu biti itekako dobar i efektan izbor. Naročito ako želimo u najintimniju prostoriju doma prizvati atmosferu luksuza, elegancije i – dubine i dramatike. Sve to nudi crna.

Foto: Tunkie

Ako vas brine da ćete tako zatvoriti prostor, razmislite o tome da unesete elemente koji će to neutralizirati. Primjerice, veliko ogledalo, svjetlije boje kupaoničke opreme, detalje ili površine s bakrenim ili zlatnim premazima.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Nove linije umivaonika imaju uzorke zlatne na sebi, a fronte ormarića mogu imati bakreni sloj s efektom antiknog ogledala. Tako ćete i oplemeniti prostor i učiniti ga ugodnijim i posebnim, ali pazite da ovakve komponente dozirate. Pored toga, u tamnim kupaonicama baza uvijek treba biti jednostavna, ravnih i pročišćenih linija. Ako vam se je i tada previše crne, razmislite o tome da dio obloga, zidnih i podnih, bude u nekoj drugoj neutralnoj boji – svijetlo bež, sivoj ili antracit sivoj.

Foto: Buxy

Keramika ili ormarići s uzorkom betona je ono što trebate uzeti u obzir, kao i crne ljestva radijatore. Ovakav koncept uređenja idealan je kada kupaonice nisu namijenjene većem broju osoba, već najčešće za dvoje. Ili kada imate dvije kupaonice u stanu, pa jedna od njih može biti suvremenog odvažnijeg dizajna.

 

Komentari